Uns 22.000 alumnes reprenen el curs sabent que no s’hauran de confinar tant

0
663

El nou protocol estableix que a infantil i primària les quarantenes només s’aplicaran amb 5 infants o el 20% del grup positius


Gairebé 22.000 alumnes alt-empordanesos van tornar ahir a les aules després de les vacances de Nadal. I ho van fer amb un protocol anti-covid renovat, i sabent que molts ja no s’hauran de confinar com fins abans de festes si són companys de classe d’algun positiu. El Govern de la Generalitat va comunicar diumenge el canvi de protocol sobre quarantenes als centres educatius que es començarà a aplicar a partir d’aquesta mateixa setmana.

Tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública divendres, s’eliminen les quarantenes si hi ha casos esporàdics a educació infantil i primària, i només s’haurà de confinar tot el grup quan hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats n’estaran exempts i només faran quarantena els no immunitzats (es consideren immunitzats els que tinguin la pauta completa de vacunació o els que hagin estat positius en els darrers 3 mesos).

A secundària, es mantenen els protocols establerts. L’alumnat immunitzat tampoc haurà de fer quarantena, mentre que els no immunitzats hauran de confinar-se durant 7 dies.

El Govern sí ha decidit que, quan hi hagi un positiu en un grup de convivència estable, «oferirà i recomanarà» la possibilitat de fer un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. En el cas d’educació infantil, s’oferirà en un punt centralitzat o un centre d’atenció primària.

En un comunicat, l’executiu remarca que aquesta mesura «no està inclosa entre les recomanacions» del document aprovat per la Comissió de Salut Pública, però que l’autoritat sanitària catalana ho considera «important per afavorir el control de la pandèmia».

El Govern està treballant en l’adopció dels protocols per incorporar aquests canvis i remarca que el sistema sanitari treballa conjuntament amb l’educatiu per informar dels casos i brots, i les actuacions necessàries.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li