Uns 2.300 empordanesos de set països de fora de la UE podran votar a les municipals

0
513

Uns 2.300 immigrants de països no comunitaris, i que resideixen a l’Alt Empordà, podran votar en les pròximes eleccions municipals, previstes per al diumenge 22 de maig. Des d’abans de festes, el Govern espanyol ja ha enviat els papers per inscriure’s al cens i poder participar, així, en aquests comicis amb tots el drets. Sense aquest tràmit, no podran votar.
Aquests empordanesos pertanyen a set països diferents amb els quals l’Estat espanyol manté algun conveni de reciprocitat en matèria de participació electoral. Es tracta dels ciutadans amb nacionalitat colombiana, equatoriana, neozelandesa, noruega, paraguaiana, peruana i xilena. El termini per inscriure’s acaba el proper dia 15 de gener.
En el conjunt de l’Estat, la mesura afecta 322.000 immigrants dels quals 62.000 estan establerts a Catalunya. Dels 2.300 residents empordanesos no comunitaris que podran votar a les municipals el volum més important és el de colombians (1.121), seguit dels equatorians (977), segons les dades d’empadronament del passat 1 de juliol. Les altres nacionalitats es troben per sota dels 150 membres. En el cas de Figueres, els colombians són 709 i els equatorians, 419. De peruans n’hi ha 71 de censats i de xilens, 62, enfront dels 10 ciutadans del Paraguai i cap de Noruega ni de Nova Zelanda.
Pel que fa als ciutadans de països de la Unió Europea, la seva participació abasta tant les municipals com les eleccions al parlament d’Estrasburg, motiu pel qual també s’han d’inscriure ara en el cens. Tot i que aquesta dinàmica ja fa unes quantes eleccions que es practica, aquest cop destaca la presència del col·lectiu romanès, que a la comarca és especialment significatiu (2.441 censats, dels quals 779 ho són a la ciutat de Figueres).
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li