Unió Temporal d’Empreses és la guanyadora del concurs per a la gestió de parcs i jardins

0
1399

El consistori vol evitar que es repeteixi la situació viscuda amb el contracte d’escombraries, que el Tribunal de Català de Contractes va anul·lar en considerar que la tramitació no es va fer correctament


 

L’Ajuntament de Figueres està a punt d’adjudicar el nou contracte de parcs i jardins. El vicealcalde, Pere Casellas, va explicar la setmana passada que ja s’han obert les pliques i que, a hores d’ara, els serveis jurídics estan «repassant» alguns aspectes de la contractació però que la previsió és que el tema es desencalli en les properes setmanes.

El consistori vol evitar que es repeteixi la situació viscuda amb el contracte d’escombraries, que el Tribunal de Català de Contractes va anul·lar en considerar que la tramitació no es va fer correctament. L’equip de govern treballa en un informe que determini com s’ha de reprendre el concurs i quin cost tindrà el pla de xoc per millorar la neteja de la ciutat, com a mínim, durant un any més. Casellas ja va avançar que preveuen destinar-hi entre 500.000 i 800.000 euros en la compra de maquinària i més hores de servei.

Un cop s’hagin revisat els detalls del nou contracte de parcs i jardins es farà l’adjudicació. Fins ara el servei estava en mans de l’empresa mixta Ecoserveis. És part del fraccionament dels serveis que gestionava l’empresa, juntament amb escombraries i enllumenat públic. S’han obert les pliques de les set empreses que hi optaven i la guanyadora és Unió Temporal d’Empreses.

Paral·lelament, s’estan ultimant els tràmits per municipalitzar l’enllumenat públic, fins ara en mans d’Ecoserveis. El pressupost preveurà una inversió de gairebé 500.000 euros anuals per començar la renovació de les lluminàries de la ciutat. Segons Pere Casellas, la meitat d’aquestes lluminàries s’haurien de canviar i també les instal·lacions elèctriques. Tot plegat, una inversió total propera als 6 milions d’euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li