Unió de Pagesos vol prohibir l’entrada de camions amb animals estrangers

0
664

Creuen que aquesta mesura és la millor manera d’evitar que la pesta porcina arribi als animals catalans


UniĂł de Pagesos (UP) creu que la prohibiciĂł d’entrada de camions estrangers amb bestiar viu seria la mesura adient per protegir els animals del territori. Joan Caball, el coordinador general d’UP, considera que «no es poden cĂłrrer riscos», i que l’entrada d’animals amb camions que no compleixen les mesures de neteja aprovades per la Generalitat posa en perill la propagaciĂł de la pesta porcina. El coordinador d’UP ha recordat que les comarques gironines serien les primeres afectades, ja que la principal porta d’entrada Ă©s l’autopista AP-7 de la Jonquera.

L’últim brot de la malaltia s’ha detectat a Eslovàquia la darrera setmana, i per evitar que entri dins del territori, Caball creu que s’haurien d’aplicar les mateixes mesures higièniques: «Aquí qualsevol transport té l’obligació de netejar i per tant també caldria que ho fessin els de fora. Encara que no porti porcs, si n’ha dut en un altre moment, existeix un risc evident».

L’altre punt on ha incidit Caball és en l’elevat nombre de porcs senglars que corren per Catalunya. Pel coordinador d’UP, «amb els caçadors no n’hi ha prou per controlar i reduir la cabana, cal que s’hi faci alguna cosa». Per això proposa com a mesura que els Agents Rurals facin batudes per rebaixar la xifra d’exemplars.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li