Unió de Pagesos reivindica el factor humà per vigilar el foc

0
921

L’entitat agrària considera que, malgrat les millores aportades per les noves tecnologies, avui dia el factor humà encara és clau per determinar l’origen del foc i demana a la Generalitat que mantingui l’actual xarxa de torres de vigilància i el personal laboral contractat específicament per les campanyes forestals de juny a setembre


Unió de Pagesos reclama al Govern que no substitueixi l’actual cos de guaites forestals per càmeres de vigilància. L’entitat agrària considera que, malgrat les millores aportades per les noves tecnologies, avui dia el factor humà encara és clau per determinar l’origen del foc i demana a la Generalitat que mantingui l’actual xarxa de torres de vigilància i el personal laboral contractat específicament per les campanyes forestals de juny a setembre.

A més, animen el Govern que doti aquesta vigilància de personal suficient per garantir la vigilància completa en totes les torres de guaita durant cada dia de la campanya d’estiu, ja que, els últims anys, la vigilància per guaites forestals s’ha reduït significament, i en moltes torres únicament s’està oferint una vigilància parcial d’uns dies a la setmana.

Els avisos per mòbils i càmeres de seguretat ofereixen un increment d’informació que s’ha de poder valorar i comprovar in situ per personal qualificat i amb àmplia experiència, abans d’activar les sortides efectives de bombers i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Unió de Pagesos insisteix que la xarxa de guaites forestals és necessària per garantir una vigilància permanent a tot el territori i determinar la perillositat dels focus detectats i que, per tant, cal mantenir-los dins el model de vigilància i detecció d’incendis forestals. En relació amb les noves tecnologies, el sindicat agrari creu que són de molt d’ajut però manté que els pronòstics dels experts sobre el canvi climàtic fan necessari no prescindir de cap element de prevenció del foc.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li