Unió de Pagesos convoca una concentració contra el pla especial dels Aiguamolls

0
1078

Unió de Pagesos ha convocat pel diumenge 14 de juny una manifestació amb tractors per mostrar la seva oposició al Pla especial del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà que preveu la seva ampliació. La concentració tindrà lloc a dos quarts d’onze del matí i el punt de trobada serà el parc del riu de Sant Pere Pescador (Alt Empordà). Durant l’acte, es llegirà un manifest que el sindicat agrari i entitats de la comarca adherides a la plataforma reivindicativa han redactat i que té punts en comú amb el manifest que van aprovar els setze municipis de l’Alt Empordà afectats per aquest Pla i que també s’oposen a l’ampliació dels Aiguamolls. 

Inicialment, l’acte inclou la concentració de tractors i la lectura del manifest. Després seran els assistents els que decidiran si porten a terme alguna marxa lenta per la carretera.

Segons ha explicat el coordinador d’Unió de Pagesos a l’Alt Empordà, Narcís Poch, aquest acte pretén ser una mesura de ‘pressió’ per aconseguir que es retiri aquest Pla de la Generalitat que preveu l’ampliació del Parc dels Aiguamolls en 5.000 hectàrees més.

El sindicat agrari també ha mantingut contactes amb els grups parlamentaris de CiU i del PSC i han demanat una entrevista amb el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. D’altra banda, Unió de Pagesos ha constituït una plataforma reivindicativa formada per la comunitat de regants i associació de propietaris de Castelló d’Empúries, els grup lleter de l’Alt Empordà, cooperatives de la comarca, els ajuntaments de l’Escala, Roses, Palau, Peralada i l’Armentera i la confraria de pescadors de Roses.

La Generalitat preveu l’aprovació d’aquest Pla a mitjans de juliol. El coordinador del sindicat d’Unió de Pagesos a l’Alt Empordà, Narcís Poch, creu que és una període ‘poc oportú’ perquè el període de presentació de les al·legacions coincideix amb el de les vacances.Unió de Pagesos s’oposa a aquesta ampliació perquè al seu entendre perjudica a la pagesia i també al·leguen que no s’ha tingut en compte el territori a l’hora de redactar-lo.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li