Unanimitat per implantar mesures i millorar la seguretat

0
306

Pel que fa a ’adquisició de pistoles Taser, es votarà en un ple posterior


El ple de Figueres va votar per unanimitat a una moció de Ciutadans que proposa diverses accions per millorar la seguretat a la ciutat. Entre aquestes mesures hi ha la d’impulsar el model de policia de barri, reforçar el patrullatge de la Guàrdia Urbana i augmentar la presència policial en zones considerades «sensibles».

Tot i el suport de tots els grups, el regidor de Seguretat, Pere Casellas, va remarcar que l’organització del model de policia de barri requereix més efectius. Va dir: «Han de ser equips de dos i necessitem 84 agents, ara n’hi ha 75». En el cas dels lectors de matrícules, el Govern creu que el sistema serà efectiu quan la Guàrdia Urbana tingui accés a les llistes negres de vehicles amb ordres pendents d’Interior. Pel que fa a altres mesures, es va informar que la pandèmia ha alentit la incorporació de les càmeres corporals dels agents, un pas previ a l’ús de les pistoles Taser. Sobre aquestes armes, el regidor d’Habitatge i del grup Guanyem, José Castellón, s’hi va mostrar en contrari. Aquesta adquisició s’hauria de votar posteriorment i, per això, Guanyem va donar suport a la moció.

Pel que fa a dades, el Govern va xifrar en 3.670 les multes posades aquest any per incompliment de l’ordenança de civisme. També s’han tramitat 5.000 sancions de trànsit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li