Una vuitantena de vins de la DO Empordà, excel·lents a la Peñín

0
1491

Els vins més ben valorats per la guia d’enguany, amb 94 punts, són l’Aires de Garbet 2015 (negre), del celler Peralada, i l’INO Garnatxa de l’Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra, a Cantallops


 

Un total de 82 vins de al DO Emprodà han assol·lit la qualificació d’excel·lent (entre 90 i 94 punts) a la prestigiosa Guia Peñín 2018, que s’acaba de publicar. Aquestes puntuacions consoliden els bons resultats aconseguits en l’edició vigent, que amb 87 vins excel·lents van representar els millors resultats de la història de la DO Empordà.

Els vins més ben valorats per la guia d’enguany, amb 94 punts, són l’Aires de Garbet 2015 (negre), del celler Peralada, i l’INO Garnatxa de l’Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra (Cantallops). I una dotzena de vins dels cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres han obtingut 93 punts. Els vins negres, majoritaris a la denominació empordanesa, acaparen la majoria d’excel·lents, amb 45. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 24 excel·lents, i els dolços, amb 12. I per primer cop a la història un vi rosat també ha assolit aquesta nota.

El celler que aconsegueix més excel·lents és Peralada, amb 14, seguit del Celler Cooperatiu d’Espolla i Vinyes d’Olivardots, amb sis, i els cellers Martí Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb cinc. La Guia Peñín valora els vins de 29 cellers DO Empordà, 23 dels quals aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d’excel-lent, pràcticament els mateixos resultats de l’edició 2017.

Sobre les característiques generals dels vins, els autors de la Peñín 2018 asseguren que els blancs són “frescos, fàcils de veure i saborosos”. Dels negres en destaquen que s’ha passat d’elaborar vins novells a “bolcar-se en la creació de vins de criança, amb molt d’equilibri entre fruita i fusta i saborosos matisos balsàmics”. Dels dolços en remarquen “la dolçor i pastositat en boca”. I dels rosats apunten que són “frescos, fruitals i de bona acidesa”.

PROMOCIONATS. Precisament la setmana passada la DO Empordà va ser una de les denominacions promocionades en els tastos que l’Associació Vinícola Catalana va organitzar a Barcelona en el marc de l’acció Hotels amb DO. Els assistentes van poder provar la Sínols Garnatxa Solera d’Empordàlia i el Lledoner Roig 2014 d’Espelt Viticultors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li