Una volta al món contra les adversitats

0
1539

El regatista i soci del CN L’Escala, Dídac Costa, va completar dijous l’exigent Vendée Globe a bord del ‘One Planet One Ocean’, l’embarcació amb el pressupost més petit


Disposava del pressupost més petit de les 29 embarcacions participants, però això no va ser impediment per finalitzar la gesta de la Vendée Globe, la volta el món en solitari i sense escales, en una meritòria catorzena posició. “Simplement esperava acabar la prova. Després de l’inici accidentat, el repte era aproximar-me a la resta d’embarcacions, això em resultava motivador. El meu projecte no era ni per guanyar ni per estar al davant”, va dir el navegant Dídac Costa, regatista i soci del CN L’Escala, a la seva arribada dijous a Les Sables d’Olonne.

El bomber barceloní, el primer català en completar l’anomenat “Everest dels oceans”, va destinar un total de 108 dies, 19 hores, 50 minuts i 45 segons a complir el seu somni a bord del One Planet One Ocean, un dels quatre vaixells més vells de la flota.

Un registre especialment positiu si es té en compte l’accidentat inici que va tenir, quan una greu avaria produïda menys d’una hora després de la sortida el va obligar a tornar a port immediatament per deixar el vaixell en condicions.

Aquest va ser el primer handicap durant la navegació, tot i que el procés ja incloïa altres impediments. I és que sense l’aixopluc d’un gran patrocinador al darrere, el projecte de Costa va haver d’edificar-se mitjançant les aportacions de petites empreses i, sobretot, de centenars de persones que van donar suport a la iniciativa arran d’una operació de crowdfunding inèdita ne la història de la vela a Espanya.

Costa, que va veure frenada la seva progressió durant els primers dies per problemes a unes veles que ja portaven diverses voltes al món a les espatlles, visitarà properament les instal·lacions del Club Nàutic L’Escala per explicar la seva darrera experiència nàutica.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li