Una verema en famĂ­lia

0
1295

Els cellers EmpordĂ lia, Espelt i La Vinyeta han programat activitats per viure la collita del raĂŻm en primera persona


 

La verema a terres alt-empordaneses tindrĂ , enguany, un deix de familiaritat. AixĂČ serĂ  possible grĂ cies a la iniciativa dels cellers empordanesos EmpordĂ lia, Espelt i La Vinyeta, que han programat un seguit d’activitats que permetran viure en primera persona i acompanyat de la famĂ­lia el procĂ©s de la collita dels raĂŻms.

EmpordĂ lia, per exemple, tirarĂ  endavant la proposta «Fes-te el most», una activitat que s’iniciarĂ  amb el desplaçament en trenet cap a les vinyes. Des d’allĂ , els assistents podran tallar el raĂŻm i el posaran en caixes. Un cop al celler, els veremadors gaudiran d’un esmorzar dels d’abans just abans d’aixafar els raĂŻms amb els peus, premsant el most i, finalment, embotellar el resultat. Aquesta activitat tindrĂ  lloc els dies 2, 9, 16 i 23 de setembre.

Per la seva banda, Espelt Viticultors organitzarĂ  el 15 de setembre l’activitat «Festa de la verema a l’antiga», un esdeveniment que tĂ© com a objectiu reviure el procĂ©s de la collita tal com es feia anys enrere: recollir els fruits a mĂ ; transportar-los amb semals; trepitjar-los amb els peus i tastar el most. Durant la jornada els assistents tambĂ© podran gaudir d’un bon esmorzar, aixĂ­ com d’una exposiciĂł de mĂ quines a cĂ rrec dels Amics dels Tractors d’Època de l’EmpordĂ  i de la mĂșsica de La DiatĂČnica.

Finalment, el celler La Vinyeta ha programat l’activitat «Verema en famĂ­lia», que es farĂ  els dies 31 d’agost i 1 de setembre. En aquest cas, la proposta, dirigida a petits i grans, permetrĂ  els participants desplaçar-se fins a les vinyes per tallar el raĂŻm, trepitjar-lo i premsar-lo. La vetllada acabarĂ  amb un pica-pica de cloenda. Les places en totes les activitats programades sĂłn limitades.

UNA BONA COLLITA. D’altra banda, els Serveis de Sanitat Vegetal de l’EmpordĂ  i del Consell Regulador de la DenominaciĂł d’Origen (CRDO) EmpordĂ  calculen una collita bona per aquesta temporada, superior a la de la campanya passada en rendiment. A mĂ©s, tambĂ© auguren una producciĂł global en la mitjana dels darrers anys i un començament de la verema una setmana mĂ©s tard respecte de l’any 2017, i, per tant, mĂ©s proper a les dates tradicionals: entre el 15 i el 20 d’agost.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li