Els cellers EmpordĂ lia, Espelt i La Vinyeta han programat activitats per viure la collita del raĂŻm en primera persona
La verema a terres alt-empordaneses tindrĂ , enguany, un deix de familiaritat. Això serĂ possible grĂ cies a la iniciativa dels cellers empordanesos EmpordĂ lia, Espelt i La Vinyeta, que han programat un seguit d’activitats que permetran viure en primera persona i acompanyat de la famĂlia el procĂ©s de la collita dels raĂŻms.
EmpordĂ lia, per exemple, tirarĂ endavant la proposta «Fes-te el most», una activitat que s’iniciarĂ amb el desplaçament en trenet cap a les vinyes. Des d’allĂ , els assistents podran tallar el raĂŻm i el posaran en caixes. Un cop al celler, els veremadors gaudiran d’un esmorzar dels d’abans just abans d’aixafar els raĂŻms amb els peus, premsant el most i, finalment, embotellar el resultat. Aquesta activitat tindrĂ lloc els dies 2, 9, 16 i 23 de setembre.
Per la seva banda, Espelt Viticultors organitzarĂ el 15 de setembre l’activitat «Festa de la verema a l’antiga», un esdeveniment que tĂ© com a objectiu reviure el procĂ©s de la collita tal com es feia anys enrere: recollir els fruits a mĂ ; transportar-los amb semals; trepitjar-los amb els peus i tastar el most. Durant la jornada els assistents tambĂ© podran gaudir d’un bon esmorzar, aixĂ com d’una exposiciĂł de mĂ quines a cĂ rrec dels Amics dels Tractors d’Ăpoca de l’EmpordĂ i de la mĂşsica de La Diatònica.
Finalment, el celler La Vinyeta ha programat l’activitat «Verema en famĂlia», que es farĂ els dies 31 d’agost i 1 de setembre. En aquest cas, la proposta, dirigida a petits i grans, permetrĂ els participants desplaçar-se fins a les vinyes per tallar el raĂŻm, trepitjar-lo i premsar-lo. La vetllada acabarĂ amb un pica-pica de cloenda. Les places en totes les activitats programades sĂłn limitades.
UNA BONA COLLITA. D’altra banda, els Serveis de Sanitat Vegetal de l’Empordà i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen (CRDO) Empordà calculen una collita bona per aquesta temporada, superior a la de la campanya passada en rendiment. A més, també auguren una producció global en la mitjana dels darrers anys i un començament de la verema una setmana més tard respecte de l’any 2017, i, per tant, més proper a les dates tradicionals: entre el 15 i el 20 d’agost.
Leave a Reply