Una verema en família

0
2194

Els cellers Empordàlia, Espelt i La Vinyeta han programat activitats per viure la collita del raïm en primera persona


 

La verema a terres alt-empordaneses tindrà, enguany, un deix de familiaritat. Això serà possible gràcies a la iniciativa dels cellers empordanesos Empordàlia, Espelt i La Vinyeta, que han programat un seguit d’activitats que permetran viure en primera persona i acompanyat de la família el procés de la collita dels raïms.

Empordàlia, per exemple, tirarà endavant la proposta «Fes-te el most», una activitat que s’iniciarà amb el desplaçament en trenet cap a les vinyes. Des d’allà, els assistents podran tallar el raïm i el posaran en caixes. Un cop al celler, els veremadors gaudiran d’un esmorzar dels d’abans just abans d’aixafar els raïms amb els peus, premsant el most i, finalment, embotellar el resultat. Aquesta activitat tindrà lloc els dies 2, 9, 16 i 23 de setembre.

Per la seva banda, Espelt Viticultors organitzarà el 15 de setembre l’activitat «Festa de la verema a l’antiga», un esdeveniment que té com a objectiu reviure el procés de la collita tal com es feia anys enrere: recollir els fruits a mà; transportar-los amb semals; trepitjar-los amb els peus i tastar el most. Durant la jornada els assistents també podran gaudir d’un bon esmorzar, així com d’una exposició de màquines a càrrec dels Amics dels Tractors d’Època de l’Empordà i de la música de La Diatònica.

Finalment, el celler La Vinyeta ha programat l’activitat «Verema en família», que es farà els dies 31 d’agost i 1 de setembre. En aquest cas, la proposta, dirigida a petits i grans, permetrà els participants desplaçar-se fins a les vinyes per tallar el raïm, trepitjar-lo i premsar-lo. La vetllada acabarà amb un pica-pica de cloenda. Les places en totes les activitats programades són limitades.

UNA BONA COLLITA. D’altra banda, els Serveis de Sanitat Vegetal de l’Empordà i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen (CRDO) Empordà calculen una collita bona per aquesta temporada, superior a la de la campanya passada en rendiment. A més, també auguren una producció global en la mitjana dels darrers anys i un començament de la verema una setmana més tard respecte de l’any 2017, i, per tant, més proper a les dates tradicionals: entre el 15 i el 20 d’agost.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li