Una vaga a mitges

0
998

El futbol català i el d’altres nou federacions autonòmiques (Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Ceuta, Extremadura, La Rioja, Melilla, País Basc i Tenerife) va anar a la vaga el cap de setmana passat per protestar contra l’aplicació d’una sèrie de lleis del Govern de l’Estat que podrien posar en perill el futur de l’esport aficionat. L’obligatorietat de donar d’alta a la seguretat social tots els entrenadors i monitors del futbol base i categories autonòmiques suposarà un augment del pressupost que alguns clubs no podran assumir.
Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), va anunciar dimarts la convocatòria de vaga com a mesura de protesta pel que considera una persecució: “Des del 2012 l’esport català, i més concretament el futbol català, està patint una sèrie d’actuacions en l’àmbit fiscal i de la seguretat social que suposen un trasbals i un greuge comparatiu important.”
Subies, acompanyat del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i del president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteve, va recordar que els tres organismes han fet propostes per protegir l’esport català i va lamentar que la resposta que s’ha rebut des de Madrid ha estat nul·la. “Hem decidit fer una aturada de la competició oficial de futbol i futbol sala com a protesta contra aquesta persecució i la manca de sensibilitat i solucions vers els problemes que segueixen afectant el futur i les garanties del nostre esport”, va dir Subies.

Les propostes. Tant la FCF com la Secretaria General de l’Esport i la UFEC demanen que el món de l’esport tingui un règim especial en diferents àmbits, com ara la regulació de la Seguretat Social, la llicència única, la llei de transparència fiscal, la llei reguladora de l’impost de societats, la llei de modificació de l’IVA i la promoció d’una llei de mecenatge adequada pel finançament de l’esport.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li