Una travessia d’aniversari

0
1245

El Pagaia Club de Caiac celebra enguany el seu vintè aniversari enllaçant Barcelona amb Llançà


 

Una travessa de gairebé 200 quilòmetres entre Barcelona i Llançà. Aquesta és la gran activitat que prepara el Pagaia Club de Caiac de Llançà per celebrar enguany el vintè aniversari de l’entitat. En concret, l’esdeveniment, que es dividirà en 8 etapes –l’equivalent a unes 40 hores de navegació–, sortirà de la Base Nàutica Municipal de la ciutat comtal el pròxim dissabte 9 d’abril, i arribarà a la platja del Port de Llançà el dissabte següent, dia 16, al migdia. Ara bé, tal com assenyala el president del club, Manel Teodoro, no és la primera vegada que l’entitat impulsa una proposta així: ara fa una dècada, per la bufada de les deu espelmes, ja es va realitzar la travessia entre la localitat empordanesa i Barcelona.

L’objectiu de la iniciativa, més enllà de l’aniversari, és concís: reconèixer el treball de totes les persones que ara fa vint anys van fundar el club. «El 2002 una colla de valents, dotze, va fundar el club amb seu a Llançà. Ara, vint anys més tard, i amb un total de 182 socis i sòcies, hem crescut i ens hem fet grans, i la travessia vol ser un homenatge a tots els qui van sembrar la llavor».

ETAPES I XIFRES. La proposta s’iniciarà amb una etapa entre Barcelona i Mataró. Aquest serà el punt de partida d’un recorregut que seguirà amb les etapes següents: Mataró-Santa Susanna; Santa Susanna-Lloret de Mar; Lloret de Mar-Palamós; Palamós-l’Estartit; l’Estartit-Empuriabrava; Empuriabrava-Cala Taballera i Cala Taballera Llançà. En total, s’estima que els participants hauran de fer unes 65.000 palades per arribar al lloc de destí.

«BONA SALUT». Per Teodoro, celebrar aquesta efemèride és simptomàtic de les coses ben fetes: «En un esport minoritari com és el caiac de mar, poder celebrar els vint anys és un senyal del bon estat de salut en el qual es troba el nostre club». Tot i que durant aquest temps «hi ha hagut baixades i pujades» i la pèrdua de «persones estimades», el president considera que el treball de les diferents juntes directives, i la seva respectiva «empremta», ha provocat que l’entitat hagi acabat esdevenint en resultat «de la suma de totes elles».

Ara, diu, la fita passa per «continuar essent un referent en àmbit internacional». Un dels pals de paller, com sempre, continuarà essent el Simpòsium Internacional de Caiac de Mar, que se celebra cada dos anys tot i que el 2021 es va haver de suspendre per la covid-19. «Aquest esdeveniment és la concentració de caiaquistes més important de la Mediterrània, ens visiten persones d’arreu del món», apunta. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li