Una setmana d’activitats per celebrar la festa major de Sant Jaume, a Avinyonet

0
1216

Avinyonet de Puigventós ha programat activitats lúdiques i festives per a totes les edats


 

El xupinasso va marcar el tret de sortida de la festa major de Sant Jaume d’Avinyonet de Puigventós ahir dilluns, 22 de juliol. L’alcaldessa del municipi, Júlia Gil, explica que enguany la programació festiva seguirà la línia d’altres anys, «amb l’afegit que estem de celebracions, ja que serà la 20a edició de la Vetllada de Poesia i la 10a edició del Vendaval Music».

CINEMA A LA FRESCA. Dins la programació de Sant Jaume, el dimarts 23 de juliol i el dimecres 24 hi haurà cinema a la fresca, als jardins de la biblioteca. La primera sessió serà a les 21.30 h i la següent a les 22 h. El títol de les pel·lícules encara està per determinar, detalla la primera autoritat municipal.

TAST DE VINS. El mateix dimecres, 24 de juliol, hi haurà un tast de vins a càrrec del Celler Castelló Murphy, de Rabós. Aquest celler, tal com detallen a la seva pàgina web, elabora vi procedent de les vinyes ecològiques de la propietat, segons una tradició vinícola que s’ha mantingut en la família Castelló des de fa tres-cents anys. Dels raïms recol·lectats a mà, el celler elabora vins negres equilibrats: vins de criança I vins joves.

El tast de vins es farà a les 20 h als jardins de la biblioteca d’Avinyonet de Puigventós.

20A VETLLADA DE POESIA. Serà dijous, 25 de juliol, i començarà a les 21.30 h. Gil explica que enguany han hagut d’acotar els poemes per l’alta demanda de participació, «és una vetllada molt arrelada i amb èxit, per això ara comptem amb molts participants». La vesprada poètica es farà a la plaça del Pintor J. Sibecas i un cop acabada la lectura de poemes hi haurà un concert de l’Orfeó de l’Empordà. Aquesta és una formació catalana de cant coral creada el 2001 a Avinyonet de Puigventós, membre de la FCEC. Fins al dia d’avui ha estat interpretant obres de Brahms, Händel, Fauré, Mendelssohn, Mozzart, Praetorius i altres d’anònimes i populars dels s. XIII al XXI. I ha fet infinitat d’actuacions a l’Empordà i a la resta de Catalunya. Actualment agrupa una trentena de cantaires d’arreu dels pobles la comarca.

Continua ampliant el seu repertori de cançons populars catalanes, de compositors empordanesos, religioses i d’altres països, en mans de l’actual director, Quim Mandado i Rossell, excantant i baixista del mític grup de rock català SangtraÏt i actualment vocalista i baixista del grup de heavy metal LGP (Los Guardians del Pont). A més, Quim Mandado és també el director d’una altra entitat coral, l’Orfeó Jonquerenc, que temps enrere dirigia el seu pare, tal com detallen a la seva pàgina de Facebook.

10È VENDAVAL MUSIC. El festival de música es durà a terme divendres, 26 de juliol, i començarà a partir de les 19 h. [Trobareu tota la informació detallada a la pàgina 44.]

HAVANERES I BALL. El dissabte 27 hi haurà una cantada d’havaneres a les 22 h a la plaça Pous i Pagès a càrrec del grup Peix Fregit. La història d’aquesta formació, tal com expliquen ells mateixos, es remunta pels volts del 1972, quan els seus primers components (Maria Cervera, Josep Bastons i Manel Iglesias) cantaven en sopars, festes i actes diversos. Va ser el 1974, però, quan el grup va començar a anomenar-se Peix Fregit. L’estiu d’aquell any els van convidar a la cantada d’havaneres de Calella, però els tres components d’aleshores (Josep Bastons, Manel Iglesias i Pere Savalls) no tenien un nom que els identifiqués. Va ser a proposta de Manel Iglesias que el grup s’anomenés Peix Fregit. La raó no és una altra que els palafrugellencs els coneixen per aquest nom. Un antic poema anònim del segle XVII comença així: «Palafrugell, peix fregit i jurioles a la brasa…». Durant la vetllada d’havaneres hi haurà rom cremat per als assistents.

La jornada festiva continuarà amb el ball de festa major que es farà a la mateixa plaça i anirà a càrrec del grup Sona Bé.

ÚLTIM DIA DE FESTA. El diumenge 28 de juliol serà el dia amb més activitats programades. La jornada començarà amb una passejada de Seat 600, a les 11 h. I a l’església d’Avinyonet a les 12 h es farà la missa. A la tarda, hi haurà sardanes, tallers infantils i animació per a la mainada amb el grup Arco Iris. Finalment, clourà la festivitat de Sant Jaume l’actuació de swing amb La Madam Boogie.

 

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí. 

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li