Una ‘sapiens’ empordanesa?

0
764

Fa uns dies es van presentar al Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles les conclusions d’un estudi publicat per un equip d’arqueòlegs i prehistoriadors de la Universitat de Girona en una prestigiosa revista científica internacional, on identificaven un crani localitzat l’any 1972 a les coves de Serinyà com la resta d’humà modern (homo sapiens) més antic de Catalunya.
La presentació en societat d’aquesta singular resta arqueològica va centrar l’interès de nombrosos estudiosos i fins i tot el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, no es va voler perdre l’esdeveniment ja que, davant d’aquests estudis tan concloents, ens trobem davant la primera catalana que se’n localitzen unes restes.
Els autors de l’estudi han explicar a HORA NOVA que no es pot descartar que la dona sapiens de Serinyà fos empordanesa. De fet es dóna quasi per segur que els nostres avantpassats es desplaçaven des del centre de França, on hi havia molts espais sota el gel, fins més enllà dels Pirineus. La proximitat de les coves de Serinyà amb la comarca de l’Alt Empordà -uns pocs quilòmetres en línia recta- permetia fàcilment aquesta mobilitat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li