Una quinzena d’especialistes debatran com reinventar un Empordà, ara en crisi

0
812

L’Institut d’Estudis Empordanesos organitza la jornada ‘Repensem l’Empordà. Diagnosi i estratègies de futur’


 

La Secció d’Economia i Societat de l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) ha organitzat la jornada de debat «Repensem l’Empordà. Diagnosi i estratègies de futur». Serà el pròxim dissabte 6 d’octubre a la Cate de Figueres i comptarà amb la presència de més d’una quinzena d’especialistes d’àmbits diferents, que intentaran trobar respostes i solucions a la situació actual de l’economia empordanesa. Un territori que, malgrat el seu potencial, es troba entre les comarques més degradades de Catalunya.

La presidenta de l’IEE, Anna M. Puig, va explicar que la diagnosi de l’exacalde de Figueres, Joan Armangué, serà el punt de partida de la jornada, ja que el treball «presentava propostes per canviar el model productiu». Tot i això, Puig va remarcar que «la jornada no farà anàlisis fatalistes, volem que la gent sigui conscient de la situació i avançar cap a un futur òptim». La diagnosi d’Armangué es publicarà en els propers Annals de l’IEE 2018.

Joan Armangué, economista i exalcalde de Figueres (1995-2007), va agrair al també exalcalde, Marià Lorca (1983-1995) la seva col·laboració en aquestes jornades. Armangué va admetre les discrepàncies del passat entre tots dos i allò que els uneix ara, tot dient que «amb en Marià vàrem compartir moltes batalles i ara compartim complicitats». D’altra banda, Armangué va fer èmfasi en les dades preocupants de la seva diagnosi i al fet que la renda familiar empordanesa «ha perdut un terç de poder adquisitiu entre el 2008 i el 2015».

Marià Lorca, president de Càritas Figueres, va assegurar que veu de prop la part més trista de la societat, la pobresa. Per això, és partidari de donar «un servei més integral perquè les persones en situació desfavorable se’n puguin sortir».

La jornada és gratuïta i cal inscripció prèvia. De moment ja s’hi han apuntat un centenar de persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li