Una quinzena d’especialistes debatran com reinventar un Empordà, ara en crisi

0
660

L’Institut d’Estudis Empordanesos organitza la jornada ‘Repensem l’Empordà. Diagnosi i estratùgies de futur’


 

La SecciĂł d’Economia i Societat de l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) ha organitzat la jornada de debat «Repensem l’EmpordĂ . Diagnosi i estratĂšgies de futur». SerĂ  el prĂČxim dissabte 6 d’octubre a la Cate de Figueres i comptarĂ  amb la presĂšncia de mĂ©s d’una quinzena d’especialistes d’àmbits diferents, que intentaran trobar respostes i solucions a la situaciĂł actual de l’economia empordanesa. Un territori que, malgrat el seu potencial, es troba entre les comarques mĂ©s degradades de Catalunya.

La presidenta de l’IEE, Anna M. Puig, va explicar que la diagnosi de l’exacalde de Figueres, Joan ArmanguĂ©, serĂ  el punt de partida de la jornada, ja que el treball «presentava propostes per canviar el model productiu». Tot i aixĂČ, Puig va remarcar que «la jornada no farĂ  anĂ lisis fatalistes, volem que la gent sigui conscient de la situaciĂł i avançar cap a un futur ĂČptim». La diagnosi d’ArmanguĂ© es publicarĂ  en els propers Annals de l’IEE 2018.

Joan ArmanguĂ©, economista i exalcalde de Figueres (1995-2007), va agrair al tambĂ© exalcalde, MariĂ  Lorca (1983-1995) la seva col·laboraciĂł en aquestes jornades. ArmanguĂ© va admetre les discrepĂ ncies del passat entre tots dos i allĂČ que els uneix ara, tot dient que «amb en MariĂ  vĂ rem compartir moltes batalles i ara compartim complicitats». D’altra banda, ArmanguĂ© va fer Ăšmfasi en les dades preocupants de la seva diagnosi i al fet que la renda familiar empordanesa «ha perdut un terç de poder adquisitiu entre el 2008 i el 2015».

MariĂ  Lorca, president de CĂ ritas Figueres, va assegurar que veu de prop la part mĂ©s trista de la societat, la pobresa. Per aixĂČ, Ă©s partidari de donar «un servei mĂ©s integral perquĂš les persones en situaciĂł desfavorable se’n puguin sortir».

La jornada Ă©s gratuĂŻta i cal inscripciĂł prĂšvia. De moment ja s’hi han apuntat un centenar de persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li