Una prova pilot permetrà arranjar tot el carrer Nou de Figueres amb reg asfàltic

0
1028

Una empresa figuerenca revestirà totes les esquerdes i arranjarà totes les imperfeccions que hi ha a la calçada del carrer Nou de la ciutat. Ho farà aplicant-hi una capa de mig centímetre de reg asfàltic, que és un granulat que s’estén en forma de pel·lícula i que permet emplenar esquerdes, endurir superfícies ja asfaltades i facilitar-ne el manteniment (és similar al que es va fer fa uns mesos al sector figuerenc de l’Aigüeta). Posteriorment, també es tornarà a pintar tot el carrer.
L’actuació, prevista per a a principis d’any, s’emmarca en una prova pilot que beneficiarà tot el carrer Nou. El regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, explica que amb el reg asfàltic es protegirà el paviment actual, i “així semblarà que tot el carrer sigui fet de nou” (tot i que no ho serà).

jardineres i bancs. D’altra banda, l’Ajuntament també ha projectat una altra intervenció que completarà la millora urbanística del carrer Nou. En aquest cas, se centrarà en l’enjardinament: la idea és cobrir tots els parterres que hi ha a les voreres, perquè s’ha constatat que les arrels hi creixen per sobre i es mengen tota la terra. “Hi deixarem una base més gran per als arbres, i la resta la taparem amb panot, igual que hem fet aquí a la Casa Turca”, explica Quim Felip, que argumenta que l’objectiu és “donar una mica d’ordre i color” a les voreres. Per la seva banda, l’alcaldessa, Marta Felip, afegeix que així també es veurà l’espai “més net”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li