Una projecció sobre la Casa Empordà dona la benvinguda al Nadal

0
1634

Aquest 2020 els Reis d’Orient arribaran sense cap animal i, per primer cop, acabaran la desfilada a la part alta de la Rambla


L’Ajuntament de Figueres ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida oficial a la campanya nadalenca. I ho ha fet amb novetats destacades.

Per començar, l’acte d’encesa de llums que es va fer divendres al vespre ha sigut enguany d’allò més innovador: amb l’empresa Depalol Multimedia (especialitzada en la realització de muntatges visuals sobre façanes d’edificis), que s’acaba d’instal·lar a la ciutat, es va fer una projecció de llum i so sobre la façana de la Casa Empordà. Així, es va crear un espectacle visual de video mapping a la plaça de l’Escorxador, que va incloure tot un seguit d’elements vinculats amb el Nadal i la ciutat de Figueres. Des d’una Nadalina en tres dimensions fins a una bústia reial, passant pel tió popular, una fàbrica de joguines o diversos motius dalinians, entre molts altres. A més, aquest any també s’ha instal·lat una gran bola de llums a la mateixa plaça de l’Escorxador.

A banda, dissabte es va inaugurar el Mercat de Nadal de la Rambla, que enguany inclou 28 casetes amb tota classe de productes nadalencs. S’hi poden trobar, per exemple, arbres, tions, caganers i pessebres, productes de decoració, o dolços i torrons. Les parades estaran obertes fins al 23 de desembre, d’11 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h, i el dia 24 fins a les 13 h. A més, durant tots aquests dies es faran diverses activitats i tallers de temàtica nadalenca per als més petits.

Tal com van explicar dijous l’alcaldessa, Agnès Lladó, i la regidora de Festes, Ester Marcos, una altra de les novetats de la programació nadalenca d’enguany és la recuperació de la visita del patge reial. Serà a la porxada de l’Ajuntament els dies 3 i 4 de gener a partir de les cinc de la tarda. I en aquest sentit, la cavalcada d’enguany també tindrà diversos canvis. Entre els més destacats hi ha la supressió dels animals (per tant, no hi desfilaran ni cavalls ni camells) i el canvi de ruta. El 5 de gener del 2020 Ses Majestats d’Orient vindran pel carrer Borrassà, però no acabaran a la plaça de l’Ajuntament, sinó a la part alta de la Rambla, on també es farà un espectacle infantil i se’ls entregaran les claus de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li