Una portada de premi

0
1444

HORA NOVA rep el guardó de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal a la Millor Portada 2017


 

La portada premiada d’HORA NOVA, per l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), és la de l’edició del 5 de setembre del 2017. Es tracta d’una fotografia d’Àngel Reynal, que porta per títol «Un espectacle», del tancament del festival Acústica de la capital de l’Alt Empordà. El grup palamosí Di-Versiones va abaixar el teló de la programació del cicle de concerts. La imatge, festiva i plena de color, està feta des de dalt de l’escenari. Es veuen els músics, disfressats com és de costum, fent ballar el públic, que ocupa l’emblemàtica Rambla de la ciutat i sota els plataners centenaris, a les acaballes de la tarda del 3 de setembre. Una trompeta irromp, fugissera i en moviment, a dalt de tot de la fotografia, així com els plats de la bateria.

L’ENTREGA A RIUDOMS. Dissabte passat, a Riudoms, es va lliurar la 7a edició dels Premis Premsa Comarcal, patrocinats per Endesa, durant l’11a Convenció de la Premsa Comarcal, que va aplegar fins a 150 professionals del periodisme. El president d’HORA NOVA, Antoni Escudero, va recollir el premi en la categoria de diaris, bisetmanaris i setmanaris. Escudero valora el guardó: «Fa aproximadament un any que vam apostar per aquest nou format de portada, amb una sola imatge i un titular impactant perquè creiem que és una forma de diferenciar-se de la resta de mitjans de la comarca i la veritat és que ens ha funcionat molt bé i tot l’equip n’està satisfet. Pensem que el premi demostra que aquest format agrada. Vull felicitar a tots els que formen el diari perquè és un premi de tothom», comenta. Per altra banda, el fotògraf Àngel Reynal explica que «el premi l’he rebut amb il·lusió. No tant pel fet de ser guardonats, sinó com a reconeixement a l’esforç de tants anys. Ens ha d’esperonar», afegeix.


LA CONVENCIÓ. La cita, organitzada per l’ACPC i la publicació L’Om, revista de Riudoms, va comptar amb ponències sobre periodisme local. El president de l’Associació, Francesc Fàbregas, va recordar que «la premsa comarcal som els únics que expliquem la realitat del territori lluny de la capital». Va ser a la tarda, quan es van lliurar els premis a les millors portades. Els altres mitjans premiats van ser la Revista de Banyoles, en la categoria de quinzenals i mensuals; 777 Comunica, en la de bimestrals i trimestrals, i elpuntvalles.com, en la de diaris digitals. Per altra banda, el periodista i director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, va ser també guardonat amb el Reconeixement pel Suport a la Premsa Comarcal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li