Una piscina que es queda petita

0
931

La falta d’un pavelló no és l’únic dèficit que deixa palesa la sobreocupació de les instal·lacions esportives a Figueres. L’aglomeració de persones també es fa evident a la piscina municipal, un espai on es fan autèntics miracles per encabir-hi els horaris pertanyents als clubs esportius, als cursets impulsats per l’Ajuntament o el Consell Comarcal o a l’ús d’uns particulars cada vegada més descontents pel solapament de persones.
Enguany, aquest context es fa especialment notori a causa, entre altres factors, del creixement en nombre de joves esportistes que han protagonitzat el Club Waterpolo Figueres i el Club Natació Figueres. “És una situació que fa temps que succeeix, però la concentració de gent a la piscina cada vegada es fa més evident”, explica Jordi Riu, tècnic i coordinador del CW Figueres, qui també assenyala que durant aquesta temporada s’han vist obligats a retardar alguns horaris d’entrenament –els infantils han allargat alguns entrenaments fins a les deu o a quarts d’onze de la nit_ per poder tenir un espai. “La piscina s’ha quedat petita. I s’està notant sobretot des de fa un any, la gent es queixa més i es comença a veure que estem col·lapsats”, afegeix el responsable waterpolista, abans de subratllar que la conjuntura actual no els permet incrementar el gruix d’esportistes en les seves categories de base: “No podem créixer tot el que voldríem perquè ens hem d’adaptar a la realitat actual, és a dir, no podríem tenir més persones perquè les instal·lacions, avui dia, es queden petites”.
El CN Figueres, juntament amb el CW Figueres i l’Hoquei Subaquàtic Figueres, és un dels altres clubs assidus a la piscina municipal. L’entitat, que aquest curs compta amb més nedadors que mai, destaca que la massiva ocupació de les instal·lacions ha provocat que coincideixin, al mateix temps, fins a deu nedadors en un carril durant un entrenament. “Una situació com la d’aquest any no l’havíem tingut mai, és un problema i estem arribant a una situació límit”, concreta el president del CN Figueres, Joan Miquel Llinares. “

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li