Una nova edició del Treball als Barris formarà 253 veïns per facilitar-los la inserció laboral

0
1723

El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social


 

L’Ajuntament de Figueres ha impulsat una nova edició del programa Treball als Barris, que vol donar una resposta global en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic. El projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Aquest any hi destinaran 467.536,53 euros, que beneficiaran directament 253 persones de col·lectius amb dificultats especials de la Marca de l’Ham i del centre històric.

La iniciativa, que inclou activitats de formació, assessorament i ocupació, conté quatre blocs: un programa de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, un programa de qualificació professional, un programa d’experienciació laboral i un programa de desenvolupament local.

El dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials té un pressupost de 231.111,79 euros i té previst assessorar i formar unes 225 persones. Es prioritzaran les persones que estiguin en risc d’exclusió social; en situació d’atur de llarga durada i sense prestació; dones i joves amb baixa qualificació professional; persones amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial; persones en tractament de salut mental; dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere, dones en situació de reincorporació al mercat laboral, o persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral.

El programa de qualificació professional, amb un pressupost de 12.849,98 euros, permetrà formar una dotzena d’alumnes en tasques de manteniment i reparacions d’edificis i espais enjardinats. Els participants hauran d’estar inscrits com a demandants d’ocupació al SOC i mostrar interès i motivació per treballar en el sector agrícola. Tindran prioritat els joves de 18 a 29 anys, dones en situació de reincorporació al mercat de treball, nouvinguts extracomunitaris amb experiència prèvia, persones amb necessitat de reciclatge professional i persones treballadores en actiu.

El programa d’experienciació laboral oferirà 15 llocs de treball en els àmbits de condicionament i millora dels espais d’interès públic (4 places amb un pressupost de 49.669,24 euros), dinamització econòmica i comercial (1 plaça amb pressupost de 17.525,09 euros) i manteniment i reparacions d’edificis i d’espais enjardinats d’interès públic (10 places amb 129.335,00 euros).

Finalment, el programa de desenvolupament local permetrà contractar un director o tècnic responsable del programa ocupacional i de desenvolupament local, per al qual hi ha un pressupost de 27.045,55 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li