Una mostra recull l’evolució de la màquina d’escriure

0
636

La proposta, que es pot contemplar al centre comercial Gran Jonquera, ofereix un recorregut des del 1889 fins el 1969 amb diversos models d’aquest invent revolucionari


Fins el 16 de maig el centre comercial Gran Jonquera acull una exposició, en col·laboració amb el Museu de la Tècnica de l’Empordà – Fundació Padrosa, sobre la història de la màquina d’escriure. La mostra esta formada per onze màquines d’escriure a través de les quals es fa un recorregut per la història d’aquest invent des del 1889 fins el 1969, amb màquines de diversos països, cadascuna de les quals va tenir un pes rellevant en l’evolució d’aquest giny.

Els seu origen prové de la necessitat per aconseguir un aparell que produís una lletra impresa semblant a la de la impremta La seva introducció al món dels negocis i la oficina van ser claus per la seva popularització a la primera meitat del segle XX. Des de la darrera introducció tecnològica, la «pilota de golf» d’IBM el 1961, va començar l’inexorable i lent camí d’extinció, substituïda per l’ordinador.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li