Una mostra fotogràfica recorre la història del temple

0
1566

El baptisteri de la parròquia de Sant Pere de Figueres presenta més de 75 fotografies històriques del temple


Amb motiu de l’any del mil·lenari de la parròquia de Figueres, dijous passat es va inaugurar l’exposició fotogràfica sota el títol «El temple de Sant Pere de Figueres, ahir i avui». Una exposició fotogràfica que fa un repàs, en imatges, dels últims 150 anys del temple, amb imatges que van des de finals del segle XIX fins avui.

A l’exposició es poden veure nombroses postals de principis de segle, i algunes imatges de l’interior del temple abans de la seva demolició de l’any 36 fetes per Mn. Albert. També és mostra una imatge del testament del comte de Besalú de l’any 1020, en el qual s’esmenta per primera vegada la parròquia.

En total s’exhibeixen més de 75 fotografies procedents de diferents arxius, col·leccions particulars i d’autors contemporanis. En destaquen les imatges de les antigues capelles o les de la desapareguda capella dels Dolors. Algunes de les fotografies que s’exposen no veien la llum des de l’any 1941. La mostra es podrà veure al baptisteri de la parròquia de Sant Pere fins al 26 d’abril.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li