Una marxa per al record

0
1186

La Marxa del Baix Fluvià va celebrar diumenge la seva 32a edició recordant el seu impulsor Pere Sánchez, que va morir el 15 de desembre


La trenta-dosena Marxa Popular del Baix Fluvià que es va fer diumenge a Sant Pere Pescador va estar carregada de simbolisme. En aquesta ocasió, les passes dels presents van homenatjar la figura d’en Pere Sánchez, el creador i president de la Marxa santperenca que va morir el 15 de desembre passat.

Va ser sens dubte una edició especial i emotiva, i segurament per això l’activitat, que constava d’un recorregut de 14 quilòmetres, va reunir una gran participació amb un total de 392 caminants, una xifra similar a la que es va registrar en l’edició de l’any passat.

UN INICI SIMBÒLIC. La marxa del Baix Fluvià encara incrementa més la seva atmosfera simbòlica si ens referim als seus inicis, una etapa en la qual cal recórrer a la figura de la Glòria Sánchez per comprendre tota la seva dimensió.

Quan aquesta fotoperiodista empordanesa tenia cinc anys va patir un accident domèstic que ben a prop va estar de costar-li la vida. De fet, la seva situació era tan crítica que un grup de veïns de Sant Pere va decidir fer una romeria fins al santuari de la Salut de Terrades per pregar per ella. Sense saber-ho i sense pretendre-ho, aquest petit col·lectiu va gestar el punt de partida de la futura marxa santperenca.

I és que un any després el pare de la ja recuperada Glòria, en Pere, va impulsar novament la celebració de la caminada amb els mateixos veïns que havien enfilat el camí l’any anterior, persones poc adeptes a la pràctica esportiva però amb voluntat de ferro.

Tot això succeïa fa més de tres dècades enmig d’un context on la moda runner encara era una absoluta desconeguda. Amb el temps, i amb la perseverança d’en Pere, que fins i tot va haver de posar diners de la seva butxaca per donar forma a les primeres edicions, la prova, pionera a la comarca, es va anar consolidant fins a arribar al seu reconegut estatus actual.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li