Una línia de bus llançadora unirà tot el dia l’estació del TGV amb el centre de Figueres

0
600

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat implantarà, en breu, un seguit d’actuacions per millorar l’accessibilitat en transport públic a la nova estació del TGV de Figueres-Vilafant, coincidint amb la posada en servei dels nous serveis ferroviaris d’alta velocitat entre Barcelona i París.
Ahir es va anunciar que es crearà a partir del 19 de desembre un nou servei d’autobús llançadora per connectar de manera ràpida l’estació d’autobusos i la del tren convencional de Figueres amb la del TGV, on els usuaris podran enllaçar tant amb els serveis en direcció a França com amb els serveis en sentit Barcelona.
Fons del departament han informat que “la nova línia llançadora de bus s’ha dissenyat específicament tenint en compte les freqüències de pas dels serveis ferroviaris del TGV. D’aquesta manera, s’oferiran vuit expedicions diàries, quatre d’anada i quatre de tornada, en coordinació amb els horaris dels trens, de manera que s’adaptaran a possibles modificacions horàries que es puguin produir en un futur”.
S’afegeix que “l’objectiu és, d’una banda, apropar fins al centre de Figueres els viatgers dels trens amb origen Barcelona i destinació l’estació del TGV, així com als viatgers amb origen París i destinació a l’Alt Empordà, perquè puguin enllaçar amb tota l’oferta de línies de transport públic a l’estació d’autobusos i de tren convencional que hi ha a la capital de comarca”.
El cost del bitllet senzill del nou servei de bus serà d’1,10 euros, tot i que els usuaris disposaran d’una Targeta Valor, títol moneder multipersonal que permet fer càrregues de 20, 30, 40 i 50 euros que no caduquen, on es farà un descompte del 20% sobre el bitllet senzill. Així, el preu unitari del viatge quedarà en 0,88 euros. Aquesta nova línia serà gestionada per l’empresa TEISA.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li