Una ‘líder’ del ciclisme local

0
1286

Cristina Blanch, veïna de Fortià, encapçala el projecte Women In Bike a l’Alt Empordà, on impulsa sortides en BTT: de moment, ja ha organitzat més d’una cinquantena d’activitats arreu de la comarca


 

A la comarca de l’Alt Empordà, concretament a la localitat de Fortià, hi trobem una figura clau per entendre l’auge del ciclisme a la contrada en clau femenina. La protagonista d’aquesta història és la Cristina Blanch, una de les esportistes que recentment ha estat distingida amb una equipació especial pel projecte Women In Bike, iniciativa impulsada per la Federació Espanyola de Ciclisme i les respectives federacions autonòmiques amb l’objectiu d’incentivar la pràctica ciclista entre les dones a través de quedades en grup.

En concret, el reconeixement ha anat a parar a onze dones d’arreu d’Espanya, que ja han organitzat més de 50 quedades des de la seva inclusió al programa. Per tal de ressaltar la seva tasca, se’ls ha lliurat una equipació especial com a líders, que serveix, d’una banda, per premiar la seva activitat però, sobretot, per destacar el seu compromís amb el ciclisme femení. En total, Women in Bike ja ha gestat gairebé 4.000 trobades ciclistes al país, les últimes de les quals, evidentment, eren amb les restriccions de la Covid-19.

CREAR GRUP. «Jo proposo sortides en bicicleta de BTT, ens trobem i fem la pedalada. La distinció em dona reconeixement i motivació per seguir endavant amb aquest projecte, que faig gratuïtament i per amor a aquest esport. L’objectiu és el d’ajudar les noies que vulguin sortir en bici perquè puguin trobar un grup per fer-ho, en el qual s’hi sentin bé i integrades. El grup ha de servir per mantenir una constància en aquest esport», explica Blanch, que també valora l’evolució del projecte: «Vaig començar fa dos anys i érem dues o tres noies, mentre que ara cada vegada hi ha més ciclistes. Això m’omple, perquè demostra que el projecte va endavant i que hi ha més dones implicades en aquest esport».

Les sortides en BTT liderades per aquesta veïna de Fortià, que paral·lelament rep formació de la federació de forma regular –mecànica, preparació de rutes, entrenaments…– compten amb una participació mitjana d’una desena de dones ciclistes de l’Empordà que hi roden de manera fixa, malgrat que ara les sortides s’han reduït a sis persones a causa de la pandèmia. El col·lectiu rep el nom de Les Trepis, i realitza les rutes els dissabtes al matí amb sortides des de Figueres i en direcció a tot l’Alt Empordà: aquest passat dissabte, per exemple, es van desplaçar a Garriguella, mentre que el vinent, si el context ho permet, les pedalades s’adreçaran cap a Cistella. La ruta megalítica de Capmany, Sant Martí d’Empúries o Sant Quirze de Colera han estat altres destinacions locals, mentre que també hi ha hagut sortides «especials», com ara la ruta del carrilet entre Olot i Girona o el Camí de Sant Jaume que uneix Figueres amb Girona.

Ara, el grup ja treballa en nous reptes a curt i mitjà termini, sempre pendent de la situació sanitària. Així, i segons detalla Blanch, a principis de l’any vinent la grupeta alt-empordanesa lluirà una equipació pròpia que tindrà l’objectiu de fomentar encara més aquest sentiment de pertinença, ja de per si notori. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li