Una guia explica l’espai urbà de la Ciutadella

0
595

Aquest és el tercer volum de la col·lecció ‘Guies del Patrimoni Cultural de Roses’, editada per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i la Fundació Girona Regió de Coneixement


En un acte celebrat al Teatre Municipal de Roses es va presentar el llibre La Ciutadella com espai urbà. Una lectura que explica l’estructuració interna de la fortalesa moderna, la distribució i forma dels edificis i espais construïts al seu interior a partir del s. XVI i que es relacionen directament amb la funció militar d’aquest espai i la coexistència amb la vila medieval.

La guia dedica un primer bloc a la contextualització d’aquesta mena de fortaleses, als problemes que plantejava la seva construcció i a la difícil convivència entre una fortalesa militar i una població civil que va quedar encotillada al seu interior. El segon bloc està destinat a la presentació i descripció dels principals edificis, com l’arsenal, els quarters d’infanteria, l’hospital… Finalment, el tercer bloc parla de l’abandonament de la fortalesa i els usos que té actualment aquest espai, reconvertit en un important valor patrimonial.

Aquest és el tercer volum de la col·lecció Guies del Patrimoni Cultural de Roses, editada per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses i la Fundació Girona Regió de Coneixement. L’objectiu és donar a conèixer la recerca arqueològica medieval i moderna dins l’àmbit nacional i internacional.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li