Una escoleta de ‘trail’ en clau femenina

0
1215

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus inicia un nou projecte per a dones a Llançà, liderat en aquest cas per Carol Peña


L’auge de la cursa de muntanya, incentivat encara més arran de la pandèmia de la COVID-19 i la necessitat de sortir a l’aire lliure a fer esport, no hi entén d’edats ni, molt menys, de sexes. Ho saben prou bé a l’Escoleta de Trail Cap de Creus, que té en marxa un nou projecte esportiu a Llançà, on s’està gestant una escoleta d’iniciació només per a dones.

La iniciativa arriba gràcies a la voluntat de la llançanenca Carol Peña, la ideòloga d’una aventura que es va començar a preparar amb l’inici del nou curs, als voltants del mes de setembre. «Vam decidir tirar-ho endavant per les necessitats que creiem que hi ha, ja que al poble no existeix un grup específic només de dones d’aquest esport», detalla Peña, que també afegeix que moltes noies i dones no s’inicien en aquest esport per la falta de coneixement o per certs temors: «Iniciar-se en un esport que no coneixes, que és molt individual, no és fàcil. Hi ha com unes certes pressions socials que provoquen que fer el primer pas costi molt».

Els pals de paller que han de bastir l’activitat són concisos. Segons Peña, la prioritat és la de brindar «uns hàbits saludables que millorin la qualitat de vida de totes les participants», però alhora també es tractaran altres aspectes vinculats, com ara «l’alimentació o el descans», que es podran presentar a través de tallers o xerrades, sempre que les circumstàncies sanitàries ho permetin.

De fet, l’evolució negativa de la pandèmia ha frenat la irrupció de l’escoleta llançanenca, que fins que no hi hagi una situació epidemiològica òptima no engegarà els motors de la nova aventura. Fins llavors, es van celebrant trobades telemàtiques amb les futures corredores, que ja s’enfilen fins a la desena.

UNA ESCOLA INICIAL. La nova escoleta, adreçada a dones a partir dels 16 anys, estarà caracteritzada per un plantejament inicial i, per tant, no estarà adreçada a corredores amb experiència i intencions competitives. Almenys a curt termini.

«El que volem, sobretot, és crear una comunitat de dones, tenir un espai en comú i fer poble a través de l’esport, que és una bona manera que hi hagi caliu. A partir d’aquí, plantegem unes sessions amb entrenaments funcionals: caminar i córrer. Però del que es tracta és de començar pas a pas, amb entrenaments adaptats», conclou Peña. Inicialment, els entrenaments estan previstos els dilluns i dimecres, de 18:30 h a 20 h, a l’IES Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li