Una embarcació de Llançà pesca un tauró pelegrí d’unes cinc tones

0
1319

El van capturar al golf de Lleó i, després d’aixecar-lo amb una grua, el van tornar al mar perquè no tenien lloc per guardar-lo


 

Una embarcació d’arrossegament del port de Llançà va pescar dimecres un tauró pelegrí a la zona del golf de Lleó. Feia entre 6 i 7 metres de llargada i pesava unes 5 tones. L’exemplar, que estava mort, va aparèixer a les xarxes dels pescadors quan les van aixecar per recollir la captura de la jornada i, com que no podien retirar-lo per les seves dimensions, van decidir portar-lo fins al port. Un cop a les instal·lacions, el van treure de la barca amb l’ajuda d’una grua i després la mateixa embarcació el va remolcar mar endins per enfonsar-lo.

Des de la confraria han explicat que no tenien espai per guardar-lo i que van decidir tornar-lo a l’aigua. El tauró pelegrí és una espècie protegida i se’l considera un dels peixos més grans del món, després del tauró balena. No és estrany trobar-ne per aquesta zona perquè acostuma a nedar en aigües temperades. De fet, els pescadors de la zona n’han trobat en altres ocasions (fa uns anys en van pescar un que era el doble de gros que aquest). S’alimenta de plàncton, de peixos petits i d’invertebrats. I tot i que se n’han arribat a localitzar de fins a 12 metres, la majoria mesuren entre 6 i 8 metres de llargada.

L’últim tauró que van trobar a la zona va ser l’any 2014. Era un tauró guineu de gairebé 5 metres i uns 220 kg que es va enredar a la xarxa d’un pescador del Port de la Selva que feinejava a la zona de cala Taballera, en ple cap de Creus. Com en aquest cas, també estava mort i el van retornar al mar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li