Una denúncia de CiU porta la fiscalia a investigar l’equip de govern de Roses

0
515

La fiscalia del jutjat número 2 de Figueres ha ordenat investigar l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Roses per, presumptament, haver dut a terme pràctiques irregulars, la majoria de les quals el 2009, arran d’una denúncia de CiU. En destaca el suposat pagament de les àrees de Festes, Esports i Turisme d’una desena de factures inexistents per valor d’entre 45 i 5.518 euros. En funció del que es conclogui, el fiscal decidirà si obre un procediment judicial o arxiva el cas. L’alcaldessa, Magda Casamitjana, nega les acusacions i adverteix al portaveu de CiU, Carles Pàramo, que “s’ha passat de la ratlla”, a la vegada que li recorda que, a dia d’avui, “l’únic imputat per prevaricació a Roses és ell. Estic molt tranquil·la”.
Segons el principal grup a l’oposició de Roses, CiU, la denúncia és fruit de “la més absoluta manca de transparència i dels entrebancs que se’ns posen en la nostra tasca de control intern”. A més del pagament d’aquestes factures que, segons el text, no compten amb el vistiplau ni dels tècnics de les àrees, ni de la intervenció municipal, ni de la secretaria, la fiscalia de Figueres també investiga l’actuació de l’equip de govern a l’hora de portar a terme la Festa Andalusa.
La denúncia també posa sobre la taula la prescripció d’una trentena d’expedients sancionadors referits a la recollida i tractament de residus, i la neteja viària. I, finalment, exposa un suposat delicte urbanístic: la construcció il·legal d’un immoble en un sòl rústic situat a tocar del Parc Natural del Cap de Creus. En aquest cas es ressalta que el terreny és propietat d’un familiar directe del regidor d’ICV i membre de l’equip de govern, Joan Esteve Danés.

l’ajuntament es defensa. Casamitjana afirma que tot plegat és un “invent” de CiU, perquè es veuen “perduts” a quatre mesos de les eleccions. Ha assegurat estar “molt tranquil·la” i ha negat cap irregularitat. En aquest sentit, l’equip de govern denuncia les “insistents intrigues i conspiracions” del líder de CiU al municipi, Carles Pàramo, “imputat per un delicte de prevaricació, per desacreditar, un cop més, l’equip de govern, la vila de Roses i la societat civil”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li