
La presitigiosa gala de les estrelles Michelin no oblida lâAlt EmpordĂ
LâAlt EmpordĂ va tornar a brillar a la nit de la gala de la Guia Michelin, celebrada la setmana passada a Toledo. La celebraciĂł gastronĂČmica va consolidar i revalidar la doble estrella del restaurant Miramar de Llançà de Paco PĂ©rez, lâestrella del restaurant EmpĂČrium de CastellĂł dâEmpĂșries de la famĂlia JordĂ , lâestrella del Castell de Peralada Restaurant i la novetat dâaquesta ediciĂł: la primera estrella Michelin de la histĂČria en categoria de servei, que ha guardonat la trajectĂČria del cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada.
MIRAMAR. El restaurant de Llançà és el restaurant insĂgnia del reconegut xef Paco PĂ©rez. Ăs lâĂșnic establiment alt-empordanĂšs que tĂ© dues estrelles Michelin. La primera va arribar lâany 2007 i la segona el 2010; per tant, fa mĂ©s de dotze anys que mantĂ© la doble estrella. Dâaltra banda, el cuiner ostenta tambĂ© una doble estrella al restaurant Enoteca Paco PĂ©rez de Barcelona. A mĂ©s, tambĂ© tenia una estrella pel seu restaurant de BerlĂn, actualment tancat, i tĂ© engegat el projecte Tast, a Manchester.
CASTELL DE PERALADA RESTAURANT. El renovat i jove equip del Castell de Peralada Restaurant ha renvoat, un any mĂ©s, lâestrella Michelin que el grup Peralada, de la mĂ del xef Xavier SagristĂ i el seu equip, va aconseguir lâany 2017. Per anunciar que la Guia Michelin havia renovat lâestrella, lâequip va crear un divertit vĂdeo per a les xarxes socials on es veu la cohesiĂł i el bon ambient que es respira als fogons del restaurant. I, per festejar lâestrella, han anunciat el sorteig dâuna estada per a dues persones a les instal·lacions.
TONI GEREZ. La sorpresa de la nit gastronĂČmica va ser el nou guardĂł de la firma: 2023 Michelin Spain & Portugal Service Award, que va reconĂšixer la trajectĂČria de Toni Gerez, el cap de sala i sommelier del Castell de Peralada Restaurant. LâempordanĂšs va rebre el premi amb molta il·lusiĂł i va encoratjar la joventut a estimar lâofici de cap de sala (a les pĂ gines 22 i 23 dâaquesta ediciĂł podeu llegir una entrevista amb el protagonista). Toni Gerez Ă©s avui un dels referents del sector, ja que va formar part dels inicis del Bulli i juntament amb Xavier SagristĂ van estar al capdavant del restaurant Mas Pau durant mĂ©s de 20 anys, on van rebre una estrella Michelin que van mantenir durant dues dĂšcades. Gerez Ă©s un expert formatger i compta amb el carro de formatges mĂ©s nombrĂłs del territori, amb prop de tres-centes referĂšncies.
RESTAURANT EMPĂRIUM. La famĂlia JordĂ fa vuit anys consecutius que mantĂ© la seva estrella Michelin. El primer guardĂł va arribar el 2016 i expliquen que reben la revalidaciĂł amb la mateixa il·lusiĂł que el primer dia. El restaurant amb estrella Michelin de CastellĂł dâEmpĂșries Ă©s un referent gastronĂČmic des del 1965 i sempre ha seguit la lĂnia de cuina empordanesa i aposta pel producte local sense renunciar a tocs actuals. Salvador JordĂ Ă©s lâalma pater de lâestabliment, que dirigeix amb lâalma mater, lâElena GirĂł, i els seus dos fills bessons, MĂ rius i Joan JordĂ i GirĂł, que estan al capdavant dels fogons.
DISFRUTAR-COMPARTIR. LâempordanĂšs Mateu Casañas, al costat dâOriol Castro i Eduard Xatruch, tambĂ© ha renovat la segona estrella pel restaurant Disfrutar de Barcelona, un projecte que neix del restaurant Compartir de CadaquĂ©s.
LâHISTĂRIC. La capital, Figueres, actualment no tĂ© cap restaurant distingit amb estrella Michelin, perĂČ nâhavia tingut. El restaurant Hotel Duran i el Motel EmpordĂ van aconseguir el distintiu de la guia vermella el 1974, perĂČ al cap dels anys el van perdre. De qui no ens podem oblidar Ă©s del restaurant El Bulli, a Roses, que al llarg de la seva histĂČria va aconseguir fins a quatre estrelles Michelin i va convertir-se en el millor restaurant del mĂłn els anys 2002, â2006, â2007, â2008 i 2009. Dâaltra banda, en la relaciĂł de la Guia Michelin i lâAlt EmpordĂ tambĂ© hi ha hagut altres noms de referĂšncia, com ara el ja anomenat Mas Pau (Cantallops), La Galiota (CadaquĂ©s), La Llar (Roses) i Els Brancs (Roses).
Leave a Reply