Una comarca de cinc estrelles

0
1189

El xef Paco Pérez recull la sisena estrella pel restaurant Terra, de s’Agaró


 

Lisboa va celebrar, dimecres 21 de novembre, la Gala Michelin 2019, de Portugal i l’Estat espanyol. Els restaurants de l’Alt Empordà han mantingut les estrelles aconseguides en les anteriors edicions: els xefs Joan i Màrius Jordà, de l’Empòrium (de Castelló), han conservat el reconeixement, així com Els Brancs (Roses), del cuiner Javier Cabrera; i el Castell de Peralada, amb Xavier Sagristà i Toni Gerez al capdavant, que va entrar, per primer cop, a la llista l’any passat. El Miramar (Llançà), de Paco Pérez, continua sent l’únic de la comarca amb dues estrelles.

De fet, tots els establiments de les comarques gironines han obtingut les mateixes distincions que les de la Guia Michelin 2018. I n’han sumat una de més: Paco Pérez ha guanyat una estrella pel restaurant Terra (s’Agaró), del luxós hotel Alàbriga. D’aquesta manera, el xef empordanès, un dels grans protagonistes de la gala, acumula un total de sis estrelles: dues pel restaurant Miramar, dues més per l’Enoteca de l’hotel Arts (Barcelona), una pel Cinc de l’hotel Das Stue (Berlín) i l’acabada de guanyar. Un dia abans de la celebració de Lisboa, el 20 de novembre, el cuiner va oferir al Fòrum Gastronòmic de Girona una degustació dels plats d’aquesta tardor del restaurant de Llançà: «Elaborem el menú basat en els productes de la temporada, viatgem a través del temps amb la voluntat de transmetre l’estació a la taula», va explicar.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li