Una cinquantena d’hostalers de la ciutat s’uneixen per defensar els seus interessos

0
1491

El grup està format per professionals que volen fer sentir la seva veu en temes com l’ordenança de les terrasses


 

Diversos professionals i propietaris de negocis d’hostaleria a Figueres s’han unit per tractar els temes que més els afecten. De moment el grup compta amb una cinquantena de membres d’alguns dels locals amb més tradició a la ciutat. Tot i això, la iniciativa està oberta, segons informen els fundadors, a qualsevol professional del sector. L’objectiu és impulsar un lloc de trobada i disposar d’un canal de comunicació «per la millorar i aportar experiència i coneixements».

Precisament un dels temes que està generant més preocupació entre els bars, cafeteries i restaurants és l’aplicació de la nova ordenança de les terrasses. En aquest sentit, els primers contactes del grup han servit per posar sobre paper algunes propostes i peticions i presentar-les a l’equip de govern de l’alcaldessa. La setmana passada la mateixa Agnès Lladó i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Xavier Amiel, van rebre els representants del sector per parlar de la nova normativa. Amb la premissa que el govern vol posar ordre al tema de les terrasses es van escoltar les peticions dels hostalers. El sector va posar sobre la taula qüestions com ara les taxes per ocupació de la via pública i la possibilitat que els pagaments puguin ser mensuals i no trimestrals com ara. Això es justifica pel fet que en un mateix trimestre pot haver-hi un mes comercial i dos que no ho siguin. Una altra proposta és que hi hagi bonificacions per als locals que decideixin fer el pagament de cop per tot l’any. També en relació amb les taxes sobre ocupació de la via pública el grup ha demanat a l’Ajuntament que no prengui com a model altres ciutats com Barcelona, que ha multiplicat per quatre les taxes. Proposen que en el cas de Figueres si s’han de fer augments que siguin únicament per l’IPC.

Altres temes tractats van ser els de la cartelleria, les reticències amb les jardineres i peticions perquè es puguin deixar cadires a fora els locals, a la nit, si tot està ben endreçat i escombrat.

En definitiva, els hostalers agrupats volen que se’ls escolti i reivindiquen el seu paper com un dels principals agents econòmics de la ciutat. Asseguren que els seus negocis donen imatge, creen valor i generen molts llocs de treball tant directes com indirectes «en un moment en què la ciutat més ho necessita». A banda del tema de les terrasses, també hi ha qüestions a tractar com la recollida de les escombraries i d’altres que aniran sorgint amb la voluntat, diuen, de generar idees i projectes per dinamitzar el sector.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li