Una càmera pot controlar focs des del campanar de Borrassà

0
1135

Antigament, des d’aquest punt i gràcies a l’altura s’avisava amb tocs de campana si hi havia alertes per incendis


L’emblemàtic campanar de l’església de Sant Andreu de Borrassà ha tornat als seus orígens. Com temps enrere, servirà per detectar incendis, però ara gràcies a la tecnologia el sistema serà més sofisticat. S’ha instal·lat una càmera de videovigilància que pot captar columnes de fum i transmet imatges per wifi, en temps real, al centre de control dels Bombers on està connectada. Antigament, des d’aquest punt i gràcies a l’altura s’avisava amb tocs de campana si hi havia alertes per incendis.

L’aparell, instal·lat fa uns deu dies, és el tercer d’aquestes característiques i amb aquesta funció que hi ha a la comarca. Els altres són a la base militar del Pení, a Roses, i a l’abocador comarcal – Centre de Tractament de Residus de l’Alt Empordà, ubicat a Pedret i Marzà. La càmera, que en cap cas grava, pot tenir un moviment de 360 graus de rotació per tenir una vista panoràmica. Quan els indicis de foc arriben a la sala de control dels Bombers a Girona o es reben avisos des del 112 es pot, amb les imatges, calibrar l’envergadura del foc i permet als responsables de l’operatiu d’extinció seguir l’evolució dels treballs.

El cost de la càmera l’ha assumit el Consell Comarcal, el Bisbat ha cedit l’espai i l’Ajuntament s’ha fet càrrec de la connexió a internet.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li