Una banda organitzada

0
416

Les sospites de la policia són clares. Els autors de l’onada de vandalisme que van protagonitzar la crema de fins a nou contenidors a diferents zones estaven perfectament organitzats. “Van planificar una ruta per diferents barris de Figueres molt ben pensada. Per tant, des de la Guàrdia Urbana es creu que hi havia ganes de fer mal i que no ens trobem davant d’un acte aïllat”, va declarar ahir l’alcalde, Santi Vila.
Davant d’aquesta situació la reacció de les autoritats no s’ha fet esperar i serà contundent. Des de dimecres la Guàrdia Urbana ha reforçat la vigilància i en els propers dies el servei nocturn s’ampliarà amb els Mossos d’Esquadra fins al punt de posar en patrulla sis unitats, tres de cada cos. “Aquest reforç especial l’hem acordat amb la Delegació del Govern de la Generalitat i es perllongarà per espai d’unes quantes setmanes”, assenyalà l’alcalde.

ELS FETS. Sense que els fets, en aparença, guardin relació, la matinada de dilluns es van cremar dos cotxes al carrer Josep Azemar, al barri dels Cendrassos. Es tractava d’uns vehicles aparcats en un descampat i les sospites policials apunten que l’incendi va ser provocat, afegint-se a la llista de 38 vehicles cremats a la ciutat al llarg de l’any 2010.
La nit de dimarts, però, Figueres es va enfrontar a un nou episodi de crema de contenidors. En total, se’n van incendiar totalment nou i alguns amb afectació parcial. Les forces de seguretat i l’alcalde es van reunir dimecres al matí per estudiar la situació i es va acordar reforçar els dispositius policials i investigar els fets, davant l’evidència que es tractava d’una actuació organitzada.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li