Una avinguda connectarà la carretera de Roses amb la Casa Empordà a partir del 2015

0
1051

Una operació urbanística que pot convertir la zona dels Fossos i l’entorn en un passeig sense entrebancs per arribar al centre de la ciutat. L’Ajuntament de Figueres ha començat a tramitar el projecte d’ampliació de les voreres dels carrers de la Calçada dels Monjos i dels Fossos. L’objectiu és crear “una avinguda que enllaci la carretera de Roses amb l’oficina de Turisme a la Casa Empordà”, explica el regidor de Serveis i Via Pública, Quim Felip.
L’actuació consistirà en doblar l’ample de les voreres, tant de la Calçada dels Monjos com del carrer del Fossos. Això pot convertir aquests carrers, força transitats actualment, en espais psicològicament més aptes per al passeig dels vianants i per a l’accés directe a la plaça de la Palmera.
Quim Felip diu que a banda d’ampliar les voreres, els carrers s’asfaltaran de “dalt a baix” i afegeix: “Aprofitarem també per fer la renovació de les connexions dels serveis.” Segons el calendari, el projecte està previst per a executar durant el 2015 i tot just ara, diu Felip, “l’hem començat a tramitar”.

ELECCIONS A LA VISTA. Ha estat visible en les últimes setmanes com des de la regidoria de la Via Pública i l’àrea d’Urbanisme s’engegava la primera fase del Pla d’Asfaltatge 2014. Això ha permès veure actuacions al carrer Castelló, Sant Pau, Pujadas, Méndez Núñez i Riumors. També s’ha posat en marxa la regulació semafòrica a la cruïlla del carrer Portlligat i s’ha ampliat vorera a la part sud del carrer Monturiol, des del Dynamic fins a la Rambla. La pròxima actuació serà d’aquí a uns dies, passat festes, al carrer Caamaño. També es faran amplacions de vorera en alguns trams d’aquest carrer. Els establiments promotors (Dynamic, Nostrum, Maia i Vi Ranci) podran tenir espai per a terrasses. En un futur l’Ajuntament preveu fer una ampliació de vorera al llarg de tot el carrer, tal com també es preveu al carrer Monturiol.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li