Un veí d’Avinyonet, acusat d’estafa

0
721

L’acusat, un treballador autònom, hauria falsejat dades mèdiques per cobrar 1,3 milions d’euros 


Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de Sabadell van detenir el passat 26 de maig un veí d’Avinyonet de Puigventós com a sospitós d’intent d’estafa. L’home de 40 anys i autònom estaria acusat d’haver participat en un delicte de falsetat documental i d’estafa a quatre companyies asseguradores a les quals els reclamava 1.325.000 euros.

La investigació es va iniciar al febrer arran de la denúncia d’una de les companyies contra un dels seus clients i basant-se en els informe elaborats per una empresa de detectius contractada per la mateixa asseguradora.

Segons els investigadors es va poder constatar que l’acusat tenia problemes mèdics que arrossegava des del 2004 i ell mateix sabia que li declararien la invalidesa absoluta i permanent. L’home, aleshores, hauria elaborat un pla que va consistir a contractar cinc pòlisses diferents amb quatre companyies d’assegurances amb l’objectiu de cobrar indemnitzacions milionàries. Les pòlisses les va contractar entre el 2013 i el 2015 i totes cobrien la incapacitat permanent de grau absolut amb unes compensacions que anaven dels 225.000 als 500.000 euros en cas que l’Institut Nacional de la Seguretat Social li atorgués la incapacitat.

L’acusat va presentar un historial mèdic falsificat. Per això va aconseguir enganyar les asseguradores a l’hora de contractar les pòlisses. A l’home li van concedir la incapacitat al desembre del 2016 i pocs dies després reclamava els 1,3M€ a les companyies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li