Un veí d’Avinyonet, acusat d’estafa

0
1121

L’acusat, un treballador autĂČnom, hauria falsejat dades mĂšdiques per cobrar 1,3 milions d’euros 


Els Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigaciĂł de Sabadell van detenir el passat 26 de maig un veĂ­ d’Avinyonet de PuigventĂłs com a sospitĂłs d’intent d’estafa. L’home de 40 anys i autĂČnom estaria acusat d’haver participat en un delicte de falsetat documental i d’estafa a quatre companyies asseguradores a les quals els reclamava 1.325.000 euros.

La investigaciĂł es va iniciar al febrer arran de la denĂșncia d’una de les companyies contra un dels seus clients i basant-se en els informe elaborats per una empresa de detectius contractada per la mateixa asseguradora.

Segons els investigadors es va poder constatar que l’acusat tenia problemes mĂšdics que arrossegava des del 2004 i ell mateix sabia que li declararien la invalidesa absoluta i permanent. L’home, aleshores, hauria elaborat un pla que va consistir a contractar cinc pĂČlisses diferents amb quatre companyies d’assegurances amb l’objectiu de cobrar indemnitzacions milionĂ ries. Les pĂČlisses les va contractar entre el 2013 i el 2015 i totes cobrien la incapacitat permanent de grau absolut amb unes compensacions que anaven dels 225.000 als 500.000 euros en cas que l’Institut Nacional de la Seguretat Social li atorguĂ©s la incapacitat.

L’acusat va presentar un historial mĂšdic falsificat. Per aixĂČ va aconseguir enganyar les asseguradores a l’hora de contractar les pĂČlisses. A l’home li van concedir la incapacitat al desembre del 2016 i pocs dies desprĂ©s reclamava els 1,3M€ a les companyies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li