Un vehicle circularà remotament amb 5G entre Figueres i Perpinyà

0
869

Les proves amb cotxe sense conductor s’iniciaran en un any i mig però no seran una realitat fins el 2030


L’estand de la Generalitat al MWC 2021 va mostrar fa unes setmanes com serà la mobilitat del futur amb l’exhibició d’un vehicle de conducció remota gràcies a la tecnologia 5G. Precisament el projecte tindrà com a eix de proves Figueres i Perpinyà.

El director general d’Innovació i Economia de la Generalitat, Dani Marco, va anunciar que d’aquí a un any i mig, el Govern té previst engegar una prova amb un vehicle real que circularà entre Figueres i Perpinyà i que estarà connectat a un centre de control. Tot i això, la implementació d’aquesta tecnologia a les carreteres catalanes serà «llarga» i no serà una realitat fins la pròxima dècada.

La implementació d’aquesta tecnologia serà “llarga” i vaticina que arribarà a ser una realitat a partir de la pròxima dècada».

ELS ‘PARTNERS’. La demostració de conducció en remot amb 5G és un projecte conjunt del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Fundació i2CAT, MiR Robots, Cellnex i Vodafone en el marc de l’Estratègia 5G de Catalunya i l’aliança 5G Barcelona. S’emmarca en el projecte del Corredor 5G del Mediterrani, el corredor transfronterer entre Catalunya i Occitània on es faran les primeres proves de serveis i comunicacions mòbils 5G amb vehicles autònoms i connectats. Sota el paraigües del projecte europeu 5GMed, el Corredor desplegarà un laboratori 5G a l’autopista AP-7 i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà i provarà serveis per a la mobilitat connectada i autònoma i de comunicacions mòbils 5G.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li