Un total de 52 municipis de la comarca, a favor del referèndum de l’1-O

0
3079

El primer alcalde de l’Alt Empordà que va signar el suport a la llei del Parlament i al decret del Govern sobre la consulta va ser el de Borrassà, Ferran Roquer


 

Dies intensos després de les sessions al Parlament de Catalunya de la setmana passada en què es va donar llum verda a la llei del Referèndum i de Transitorietat. Després de l’aprovació del Parlament i la posterior signatura per part del Govern del decret de convocatòria del Referèndum de l’1 d’ocutbre, diversos municipis van expressar formalment el seu suport. El primer ajuntament de l’Alt Empordà en mostrar oficialment el suport va ser el de Borrassà. El seu alcalde Ferran Roquer va signar el decret per fer visualitzar la seva col·laboració amb la convocatòria del Govern per a l’1 d’octubre.

Avui dia, un total de 52 municipis de l’Alt Empordà, dels 68 que té, han donat suport al referèndum de l’1 d’octubre. Des de l’AMI (Associació de Municipis per la Indendència) ha enviat aquest diumenge als alcaldes i alcaldesses dels 787 municipis adherits de tot Catalunya un informe jurídic sobre la Llei del referèndum d’autodeterminació i de les possibles conseqüències que se’n derivin de l’execució.

LA CATE. Dijous la sala de la Cate va acollir un acte d’Òmnium Cultural, l’ANC i l’AMI, sota el lema “DE SÍ DITS”. Desenes de persones van escoltar les intervencions, entre d’altres, del president de l’ANC, Jordi Sánchez i del representant de l’AMI, Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva.

CIUTADANS. El grup municipal de C’s a Roses ha presentat un recurs d’impugnació al decret d’alcaldia de suport a les lleis del referèndum i de transitorietat. El grup ha demanat “deixar sense efecte la decisió del govern municipal perquè la seva il·legalitat ha estat confirmada pel Tribunal Constitucional”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li