Un total de 21.798 alumnes han tornat a les aules dels centres alt-empordanesos

0
687

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà gestionarà el transport escolar d’un total de 2.350 alumnes i fins a 75 itineraris


Tot i ser un inici de curs totalment atípic i complicat a causa de la pandèmia de la Covid-19, ahir, un total de 21.798 alumnes van tornar a les aules dels centres educatius de l’Alt Empordà per començar el curs 2020-2021.

LES XIFRES. Segons les dades facilitades pel Departament d’Educació a HORA NOVA, pel que fa a educació infantil fins a 1.298 infants s’han incorporat al curs de P3; el global és de 4.019. Pel que fa als altres cicles, a primària hi ha 9.048 estudiants i a secundària 6.409 (d’aquests, 1.652 comencen el curs de 1r d’ESO). A batxillerat hi ha un total de 1.281 estudiants, 714 a cicles de grau mitjà i 327 a grau superior.

EL PROFESSORAT. A tot aquest gruix d’alumnat el formarà un total de 1.777 docents als centres públics, tal com indiquen les dades d’Educació. Tot i això, hi haurà també fins a 78 professors que reforçaran els centres públics, privats i concertats (escoles, instituts escola i instituts).

INCORPORACIĂ“ A FIGUERES

L’Ajuntament de Figueres va presentar un ampli ventall de mesures higièniques i de seguretat per l’inici del curs 2020-2021. En roda de premsa, l’alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va manifestar que «aquest és un curs escolar atípic, hem passat mesos complicats i ara no podem baixar la guàrdia. Des de l’Ajuntament hem fet un esforç perquè la tornada a l’escola sigui segura i al més normal possible».

LES MESURES. Una de les més destacables és que a cada escola de primària de Figueres hi haurà un treballador de neteja de reforç durant el dia com a mesura per evitar contagis de Covid-19. En aquest sentit, s’han fet desinfeccions als patis i als materials, i s’han proporcionat dispensadors de gel hidroalcohòlic. A banda, el consistori ha cedit espais i també material per fer separacions als patis. Pel que fa a la mobilitat, les diferents mesures s’adaptaran depenent de cada centre i es controlarà la mobilitat del trànsit col·locant tanques o tallant carrers en hores concretes. Recomanen que, en la mesura de les possibilitats, les famílies vagin a les escoles a peu i intentant que només una persona acompanyi l’alumne. El regidor d’Educació, Josep Alegrí, demana que «els pares i mares facin confiança a les escoles, ja que aquestes s’han adaptat i són espais segurs».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li