Un títol a l’expectativa

0
1326

El pilot figuerenc Guillem Pujeu resta a l’espera de conèixer la decisió del Tribunal d’Apel·lació, que el podria convertir en campió de la F-4 


 

El jove pilot figuerenc Guillem Pujeu arribava a l’última parada del Campionat d’Espanya de Fórmula 4 amb optimisme: «L’equip i jo estem molt motivats, precisament aquí vaig aconseguir la meva primera victòria a la categoria, és un circuit que se’m dona bé». De fet, l’any passat, al mateix traçat de Navarra, Pujeu va sumar el primer podi de la temporada i, a partir d’aquell moment, la trajectòria i els resultats van canviar notòriament fins a situar-lo en una meritòria sisena posició final en el seu any de debut.

No obstant això, l’empordanès sabia que el repte d’alçar enguany el ceptre de campió no era fàcil, ja que hi havia diversos pilots amb opcions al títol. I la lluita no va decebre ningú: el belga Amaury Coordel, que arribava en primer lloc a Navarra –Pujeu afrontava el tram final del campionat instal·lat a la segona posició–, va quedar al capdavant de la classificació general després d’una darrera cursa d’infart que, a més, va estar farcida de polèmica. Tant és així que el títol del belga s’haurà de decidir als despatxos.

UN GRAN INICI. Però anem per parts. L’inici del cap de setmana de Pujeu, qui destaca que un bon pilot ha de «saber-se adaptar a les diferents circumstàncies», va ser demolidor i esperançador. En la primera de les proves, el pilot de 17 anys va marcar un ritme trepidant que el va portar a pujar al calaix més alt del podi, un context que no va poder repetir en la resta de les curses, en què va ser quart i sisè, en la segona i quarta prova, respectivament, i va haver d’abandonar a la tercera cursa. És en aquesta carrera, precisament, quan va sorgir la controvèrsia: a la sortida de la primera cursa de diumenge, Pujeu, que hi arribava amb les opcions intactes, es va col·locar en segon lloc, però la bona projecció es va veure frenada quan Coordel, a la primera corba, va bloquejar-li el pas i tots dos van quedar fora de combat. Aquest resultat va afavorir el pilot belga, que amb el sistema de descomptes del campionat veia com així s’escapava de Pujeu a la classificació, tot i que des de l’equip del figuerenc han presentat una reclamació i una apel·lació formal. Serà, per tant, el Tribunal Nacional d’Apel·lació el qui decidirà, en un futur pròxim, el nom del campió de Fórmula 4.

Més enllà d’aquest incident, durant la darrera prova Pujeu també va tenir opcions de títol i fins i tot va rodar alguna volta com a futur campió, però la reacció final de Coordel va ser clau.

UN BON ANY. Que el títol es mantingui a l’aire no amaga una temporada espectacular en què el mateix Pujeu reconeix el treball col·lectiu del Fernando Alonso Racing: «Sense els mecànics i els enginyers no tindria aquests resultats, fan un treball brutal cada cap de setmana».

Pujeu, que aspira a pilotar a la Fórmula 1 algun dia, reconeix que cal anar pas a pas. Una evolució, aquesta, que desitja que l’any vinent passi per la Fórmula 3. «Fer el salt de categoria és el gran objectiu», conclou.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li