Un terratrèmol de 2,5 graus sacseja diversos municipis

0
675

El terratrèmol va ser molt superficial, a poca profunditat, i per això es va poder percebre des de moltes poblacions de la costa de la comarca. Veïns de Llançà, Portbou, el Port de la Seva, Roses i Cadaqués van alertar de la sacsejada, que tot i així no va provocar cap tipus de danys


Un petit terratrèmol de 2,5 graus a l’escala de Richter es va deixar sentir diumenge a la matinada a diversos municipis del centre de l’Alt Empordà, segons va informar posteriorment la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). Concretament, el sisme es va produir a les 5.39 h, i el seu epicentre es va localitzar entre les poblacions de Garriguella i Peralada, d’acord amb la informació facilitada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El terratrèmol va ser molt superficial, a poca profunditat, i per això es va poder percebre des de moltes poblacions de la costa de la comarca. Veïns de Llançà, Portbou, el Port de la Seva, Roses i Cadaqués van alertar de la sacsejada, que tot i així no va provocar cap tipus de danys.

Més específicament, el telèfon d’emergències 112 va rebre tres trucades de persones que havien percebut el terratrèmol al municipi de Llançà. I la Policia Local de Llançà també va rebre cinc trucades més de veïns del municipi que estaven «espantats» després del tremolament. «Hem sentit una forta explosió i han tremolat el terra i els edificis», va relatar algun d’ells. Una patrulla de la Policia Local va voltar pel municipi per comprovar que no s’haguessin registrat danys en cases o edificis.

L’últim sisme a Catalunya s’havia produït el 3 d’abril a l’Alt Urgell. Va ser de 3,3 graus, amb epicentre al municipi de Cava, àmpliament percebut i amb diverses rèpliques.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li