Un terç dels municipis de l’Alt Empordà han perdut població durant l’any 2010

0
1128

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), fetes públiques a finals de l’any 2010, la població de la comarca creix, però es modera de forma extraordinària després de gairebé una dècada d’increments importants i constants. Això és degut al fre experimentat en el fenomen immigratori a causa de la crisi econòmica.
D’acord amb aquestes dades, en 23 municipis de l’Alt Empordà -és a dir, a una tercera part- es registren descensos. A la resta, hi ha increments. En tots els casos, però, es tracta de xifres molt petites. El percentatge més espectacular de baixes (11,52%) es registra a Rabós, que passa de 217 a 192 habitants, i el d’altes és a Cistella (5,46%), que de 238 puja a 251 habitants. En dos municipis -Cantallops i la Vajol- es manté la mateixa població d’un any per altre.
El percentatge d’increment és de l’1,26%, més elevat que en el conjunt de la demarcació de Girona (0,70%). Entre els municipis més grans, només la Jonquera registra pèrdua de població. El Port de la Selva baixa per sota del miler d’habitants i Portbou continua el seu descens progressiu i constant any rere any, i el 2010 va arribar a tan sols 1.300 persones quan fa poc més d’una dècada havia arriba a doblar aquesta xifra. De l’àrea urbana de Figueres registren descensos Llers i Vilamalla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li