Un talent del trial a Peralada

0
1284

El jove peraladenc Pol Guillamet, de 7 anys, s’ha proclamat campiĂł de Catalunya de bici i moto de trial en categoria aleví 


 

Les casualitats, a vegades, són delicioses. I màgiques, fins i tot. El jove peraladenc Pol Guillamet, de 7 anys, ho deu saber prou bé: recentment, s’ha proclamat campió de Catalunya de moto de trial de la seva categoria, un triomf que s’afegeix a un altre campionat català obtingut enguany, en aquest cas en bici de trial, també en el grup d’aleví. I tot plegat, gràcies a un regal que li va cagar el tió ara fa pocs anys.

«Va ser una mica casual. El tió li va portar una moto de trial elèctrica, molt petita, i aquí va començar tot», explica el pare del menut, en Josep. Quan diu que en aquell moment va començar tot no deixa anar una sentència gratuïta: a partir d’aquell instant, en Pol, que ja dominava l’equilibri en aquells temps a bord d’una bicicleta, es va adaptar ràpidament a la nova joguina i, ja en el seu primer any en el Campionat de Catalunya, va quedar tercer en una de les proves. «No ens esperàvem tot això que ha anat passant aquests últims anys, tot i que des de sempre se li han donat bé els esports», diu en Josep.

De fet, se li donen tan bé que aquest talent esportiu també genera resultats excepcionals, com ara el doble campionat aleví en bicicleta i en moto de trial, aquest últim segellat durant l’antepenúltima prova del campionat celebrada el passat 9 de setembre a Tossa de Mar, que va reunir més d’una trentena de participants. Era la seva setena victòria de la temporada d’un total, fins ara, de vuit proves.

UNA FORMACIÓ AUTODIDACTA. L’obstacle més gran que ha hagut d’afrontar en Pol durant la seva, de moment, curta trajectòria esportiva, no es troba en el circuit, sinó en el context. Com explica el seu pare, la manca d’altres joves que practiquin el trial a la contrada fa que s’hagin de buscar alternatives a l’hora d’entrenar, que ho sol fer unes tres o quatre vegades a la setmana: des de la formació autodidacta alimentada amb vídeos de YouTube o un circuit improvisat a casa seva, fins a sessions amb bicicleta a la zona de Terrades o Peralada o, puntualment, sota la tutela de l’excampió del món Eduard Planas. A bord de la moto, d’altra banda, en Pol també millora els seus coneixements a l’àrea de trial de Terrades, on comparteix experiències amb el grup dels Kbirols, o en espais propicis per a la pràctica d’aquest esport. «Sempre busquem llocs on hi hagi quatre pedres, per exemple, i aleshores entrenem. Mai fem indoor, sempre en espais oberts», explica en Josep, just abans de puntualitzar la vàlua que tenen les proves del campionat, més enllà del seu vessant competitiu: «Anem als campionats per trobar el que aquí no hi ha, és a dir, perquè en Pol conegui altres nens que practiquen el seu esport. Hi ha l’ambient ideal i tots s’ho passen bé, és una família».

I és que amb 7 anys, com subratlla el pare, la competició mai no pot estar per damunt dels valors o la camaraderia. El més important, que en Pol gaudeixi, ja s’està assolint. Això sí, amb un doble campionat català a la butxaca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li