Un talent del trial a Peralada

0
1409

El jove peraladenc Pol Guillamet, de 7 anys, s’ha proclamat campiĂł de Catalunya de bici i moto de trial en categoria aleví 


 

Les casualitats, a vegades, sĂłn delicioses. I mĂ giques, fins i tot. El jove peraladenc Pol Guillamet, de 7 anys, ho deu saber prou bĂ©: recentment, s’ha proclamat campiĂł de Catalunya de moto de trial de la seva categoria, un triomf que s’afegeix a un altre campionat catalĂ  obtingut enguany, en aquest cas en bici de trial, tambĂ© en el grup d’alevĂ­. I tot plegat, grĂ cies a un regal que li va cagar el tiĂł ara fa pocs anys.

«Va ser una mica casual. El tiĂł li va portar una moto de trial elĂšctrica, molt petita, i aquĂ­ va començar tot», explica el pare del menut, en Josep. Quan diu que en aquell moment va començar tot no deixa anar una sentĂšncia gratuĂŻta: a partir d’aquell instant, en Pol, que ja dominava l’equilibri en aquells temps a bord d’una bicicleta, es va adaptar rĂ pidament a la nova joguina i, ja en el seu primer any en el Campionat de Catalunya, va quedar tercer en una de les proves. «No ens esperĂ vem tot aixĂČ que ha anat passant aquests Ășltims anys, tot i que des de sempre se li han donat bĂ© els esports», diu en Josep.

De fet, se li donen tan bĂ© que aquest talent esportiu tambĂ© genera resultats excepcionals, com ara el doble campionat alevĂ­ en bicicleta i en moto de trial, aquest Ășltim segellat durant l’antepenĂșltima prova del campionat celebrada el passat 9 de setembre a Tossa de Mar, que va reunir mĂ©s d’una trentena de participants. Era la seva setena victĂČria de la temporada d’un total, fins ara, de vuit proves.

UNA FORMACIÓ AUTODIDACTA. L’obstacle mĂ©s gran que ha hagut d’afrontar en Pol durant la seva, de moment, curta trajectĂČria esportiva, no es troba en el circuit, sinĂł en el context. Com explica el seu pare, la manca d’altres joves que practiquin el trial a la contrada fa que s’hagin de buscar alternatives a l’hora d’entrenar, que ho sol fer unes tres o quatre vegades a la setmana: des de la formaciĂł autodidacta alimentada amb vĂ­deos de YouTube o un circuit improvisat a casa seva, fins a sessions amb bicicleta a la zona de Terrades o Peralada o, puntualment, sota la tutela de l’excampiĂł del mĂłn Eduard Planas. A bord de la moto, d’altra banda, en Pol tambĂ© millora els seus coneixements a l’àrea de trial de Terrades, on comparteix experiĂšncies amb el grup dels Kbirols, o en espais propicis per a la prĂ ctica d’aquest esport. «Sempre busquem llocs on hi hagi quatre pedres, per exemple, i aleshores entrenem. Mai fem indoor, sempre en espais oberts», explica en Josep, just abans de puntualitzar la vĂ lua que tenen les proves del campionat, mĂ©s enllĂ  del seu vessant competitiu: «Anem als campionats per trobar el que aquĂ­ no hi ha, Ă©s a dir, perquĂš en Pol conegui altres nens que practiquen el seu esport. Hi ha l’ambient ideal i tots s’ho passen bĂ©, Ă©s una famĂ­lia».

I Ă©s que amb 7 anys, com subratlla el pare, la competiciĂł mai no pot estar per damunt dels valors o la camaraderia. El mĂ©s important, que en Pol gaudeixi, ja s’estĂ  assolint. AixĂČ sĂ­, amb un doble campionat catalĂ  a la butxaca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li