Un talent a bord d’una taula

0
774

La jove Nora Cornell, amb arrels alt-empordaneses, forma part de l’equip de tecnificació català


 

L’equip de tecnificació català de snowboard freestyle té aquesta temporada un toc local. La jove Nora Cornell, d’arrels alt-empordaneses i de només 13 anys, forma part del grup d’esportistes catalans d’entre 12 i 15 anys que participarà en el programa de tecnificació esportiva, una activitat que es va iniciar el passat mes de desembre i que es perllongarà fins a l’abril.

Durant aquest temps, els joves combinaran els entrenaments a la neu de la Cerdanya amb els estudis, que ja han iniciat a l’Institut de Puigcerdà. Per la Nora, aquesta és la seva primera experiència en el programa, però tal com explica el seu pare, l’Ivan, l’adaptació és molt positiva.

Ella es va iniciar en el món de l’esport de manera prematura. Inquieta des de petita, ben aviat es va adaptar al damunt d’un skate de tipus snake. Aquell va ser el pas previ abans de temptejar altres esports com ara el surf, el windsurf, l’esquí i, des de fa cinc anys, el surf de neu.

Aquest últim va ser com un amor a primera vista. El cert és que el do de la Nora damunt la taula es va fer evident des del primer instant, un talent que l’ha portat a formar part de l’equip de tecnificació català.

En el seu moment, l’estructura de tecnificació va servir per catapultar, en el panorama internacional, riders com ara Queralt Castellet o Maria Hidalgo, però la Nora i la seva família saben que tot això encara queda molt lluny: «La Queralt Castellet és una de les referents, però ella està a dalt de tot i el que toca ara és entrenar molt i aprendre cada dia».

LA FORMACIÓ. I qui millor que Carles Torner, un formador amb gran experiència, per anar adquirint coneixements. Ell serà el responsable tècnic de l’equip de joves esportistes que es concentrarà a la Cerdanya i coneix molt bé quines han de ser les directrius a seguir: «Amb el programa els podem oferir més hores de neu i entrenaments de qualitat per així, quan acabin l’educació secundària obligatòria (ESO), puguin fer el salt a l’equip estatal i al circuit internacional».

Torner treballa específicament amb Cornell i la resta de joves –Aroa da Silva, Toni Toledo, Narcís Salleras i Maximilian Serra– des de l’estiu. I és que abans de l’arribada de l’hivern els riders ja s’han acostumat al ritme dels entrenaments que vol el preparador: han viatjat a Àustria i Suïssa per realitzar entrenaments. «El treball en grup sempre és més laboriós, perquè han d’entendre que cadascú té el seu nivell, sense comparacions. Però l’entrega que hi posen és màxima i el treball sobre la neu és molt positiu. I, sobretot, ens ho passem genial, i això és el més important», explica Torner abans de llançar un vaticini a l’aire: «Si hem tingut la Queralt i la Maria, estic segur que en poden sortir més». Qui sap, seguint les paraules del tècnic català, si la següent rider de renom serà la Nora. De moment, lluny de pensar en cotes altes, l’objectiu és gaudir.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li