Un somni sobre rodes

0
2101

La pilot figuerenca Anna Tallada ultima els darrers detalls de la seva participació en el Ral·li Catalunya-Costa Daurada, l’única prova mundialista que hi ha al país


 

La figuerenca Anna Tallada està a punt de complir un somni. La pilot alt-empordanesa, juntament amb la seva copilot, Laura Camps, de Palafolls, estan ultimant la que serà la seva primera participació en el Ral·li RACC de Catalunya-Costa Daurada, l’única prova mundialista que hi ha al país. «Era el gran objectiu de la temporada, soc jove –22 anys– i em podria haver esperat més, però va sortir l’oportunitat i no ho vaig dubtar ni un moment», explica Tallada, qui porta des dels 16 anys en el món dels ral·lis, primer com a copilot i, a partir dels 19 anys, al volant.

L’empordanesa arribarà a la gran cita després d’una preparació a consciència. Enguany, Tallada està formant part de la Copa Dacia Sandero, emmarcada en el Campionat d’Espanya de Ral·lis, una bona prova per «agafar experiència i rodatge», tot i que reconeix que per afrontar el Catalunya-Costa Daurada ha calgut més entrenament que mai: «És l’any que m’he hagut de preparar més, es tracta d’un ral·li molt dur i cal entrenar molt físicament».

Més enllà de la preparació, però, també han calgut esforços de portes endins. I és que formar part d’un esdeveniment referencial d’aquest tipus no és fàcil, cal un pressupost que ara Tallada i Camps ja estan a punt de tancar gràcies al suport de diferents patrocinadors. «Trobar els patrocinadors és complicat, però el fet d’haver participat en el Campionat d’Espanya ens ha ajudat, alguns ens han vingut a buscar i tot», explica la pilot.

La falta de pressupost, de fet, va ser l’escull que va impedir la participació de Tallada al Catalunya-Costa Daurada de l’any passat. Llavors, l’oportunitat va arribar als darrers moments i no hi va haver temps per tirar endavant un projecte amb cara i ulls, però l’experiència va servir, almenys, perquè Tallada iniciés una bona relació amb l’equip Jaber Competició, amb qui competirà en l’edició d’enguany al volant d’un Ford Fiesta R2T, un vehicle que ja ha pilotat en circuits de Catalunya i Andalusia. «El cotxe és una passada i està expressament preparat per córrer ral·lis. Té molta potència, estèticament és molt bonic i és un vehicle noble», diu.

Al volant d’aquest Ford Fiesta, l’objectiu principal al Ral·li RACC és «acabar, principalment, i anar de menys a més i aconseguir fer uns bons resultats». «Participar en aquesta prova és un somni, el mateix que deu viure un futbolista quan debuta a Primera Divisió. El que vull és que la participació d’aquest any no sigui l’única, la idea és tornar-hi l’any vinent».

TRENCAR BARRERES. Però Tallada no només té reptes competitius, també es marca d’altres fites. Així, la pilot reconeix que encara hi ha gent que se sorprèn quan veu una dona pilot, «i, si ho fa bé, encara se sorprèn més». «En aquest sentit, el món dels ral·lis ha anat canviant molt: hi ha moltíssimes copilots, per exemple, i algunes pilots. En el meu cas, m’agrada demostrar que les noies podem formar part d’aquest esport i, a més, destacar», diu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li