Un rumor fals de grip nova deixa a casa 100 alumnes del Pous i Pagès de Figueres

0
469

Un rumor fals d’un cas de grip nova al CEIP Pous i Pagès de Figueres ha provocat que durant dos dies, 100 dels 250 alumnes matriculats deixessin d’assistir a classe, ja que les seves mares els van anar a buscar pocs minuts després de les nou del matí del dilluns, inici del curs escolar. Aquest dimecres, la normalitat tornava a les aules, després d’una reunió de l’Ajuntament amb el professorat i els pares. Els fets van passar el dilluns 14, quan la mare d’una nena de 7 anys, que cursa segon de primària, veïna del barri de Sant Joan, portés un justificat del pediatre perquè la menor no hi assistiria a causa d’una grip estacional. Aquest dimecres, més de la meitat dels menors ja havien tornat al centre.

Es tractava d’un rumor fals que va provocar que saltés l’alarma entre els pares que dilluns portaven els seus fills al col·legi Pous i Pagès. Es comentava que una nena de set anys estava infectada pel virus de la grip A i que s’havia estès per tot el barri. Ràpidament, les mares van anar fins al centre i se’n van endur els seus fills. Dels 250 alumnes, 100 van marxar i només aquest dimecres, quan es va informar que un cas de grip estacional, més del meitat tornaven a classe. En aquests moments, la nena de set anys, es recupera a casa seva i l’altre fill ja va a classe.

Aquest migdia, l’Ajuntament de Figueres s’ha reunit amb els pares i el professorat per deixar clar que en cap cas s’ha tractat d’un cas de grip nova, sinó de grip comuna. Segons ha explicat la regidora de Benestar Social, Maria Antònia Bonany, aquesta reunió estava prevista de fer-se, i es farà a tots els centres docents de la ciutat, ja que s’expliquen les mesures higièniques que s’han de prendre, com ara netejar-se les mans sovint, no utilitzar mocadors entre varis nens i netejar el material escolar comú, entre altres. ‘No hi hagut cap cas de nen malalt’, ha dit Bonany, tot afegint: ‘Volem transmetre un missatge de tranquil·litat. El que ha passat ha estat un malentès conseqüència del desconeixement’, ha dit. Aquest dimercres, més de la meitat dels menors ja havien tornat al centre.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li