Un pedaleig entre camps i boscos

0
3340

Aquest itinerari des de Terrades Ă©s especialment bonic a la primavera, amb els cirerers exhibint-se


Imagineu la següent estampa: recórrer en bicicleta corriols, boscos i conreus, rodejats per la blancor d’uns cirerers florits que s’exhibeixen, especialment, entre l’última setmana de març i les primeres d’abril, tot i que l’època de floració, que depèn de la climatologia, es pot avançar o enrederir. Això és possible al voltant del municipi de Terrades, caracteritzat entre altres coses per ser, juntament amb Llers, el poble de la comarca on es cultiven un bon grapat de varietats de cirera.

El punt de partida, precisament, té lloc al nucli de Terrades. El camí que cal resseguir es dirigeix cap a l’oest, més concretament per la riba del Rissec, un dels afluents més destacats del Manol. En aquesta zona els ciclistes podran gaudir dels boscos de coníferes, un entorn de gran valor mediambiental i un espai que esdevé l’avantsala abans d’arribar a indrets com la Font Pudosa, sota Can Fogona. És en aquest lloc quan tocarà afrontar una de les baixades pronunciades de l’itinerari, un fort pendent que enllaça amb el terme de Sant Llorenç de la Muga.

I, és clar, si s’ha baixat, i en tractar-se d’una ruta circular, vol dir que també tocarà pujar. En aquest cas, el recorregut de tornada cap a Terrades es realitzarà a la vora de la carretera GI-511, i es farà amb un testimoni d’excepció, l’ermita de Santa Magdalena, que presideix el paisatge des de dalt de la muntanya homònima. Juntament amb aquesta petita església, els camps de cirerers que envolten el camí amenitzaran el retorn.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt EmpordĂ , aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li