Un pas més per esponjar la ciutat

0
809

Acord per la cessió anticipada de l’entorn de la presó vella


Figueres ha arribat a un acord amb la direcció general de Patrimoni per la cessió anticipada dels terrenys de l’entorn de l’antiga presó. L’alcaldessa, Agnès Lladó, va anunciar dimecres que ja hi ha l’esborrany del conveni. De fet, aquest tema era sobre la taula des de feia temps però la pandèmia ha fet encallar les gestions. Ara l’objectiu és «agilitzar els tràmits» i començar a treballar «de forma ràpida» en el projecte.

El govern de Figueres vol que l’espai es converteixi en una zona verda i de retrobament en un sector de la ciutat, el sector Migdia, «molt mancat d’espais verds». Es preveu instal·lar jocs infantils i també enderrocar el mur que dóna a l’avinguda Salvador Dalí. Aquesta qüestió ja s’havia exposat fa temps i amb això caldrà buscar una ubicació pel mural mosaic que hi ha al mateix mur, visible des de la plaça d’Ordis.

El perímetre que es cedirà a la ciutat suposa una superfície de 5.700 metres quadrats. Una part del projecte es decidirà des de l’Ajuntament, i l’altra es farà amb participació ciutadana mitjançant l’eina del Consell de Districte. Pel que fa a l’edifici de la presó, que va quedar en desús el 2014, es continua amb la idea que sigui un espai cívic i de serveis, «una minidelegació de la Generalitat», va destacar Lladó. Una de les demandes dels veïns del barri és la de tenir més aparcament. Aquesta possibilitat no es descartaria i aniria lligada al procés d’elaboració del projecte.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, va informar que amb el nou POUM ja es contempla dotar la ciutat de més espai o zones esponjades. Amiel va destacar que «Figueres és una de les ciutats amb menys ràtio de m2 per habitant», un fet que es vol solucionar. L’aprovació inicial del POUM es preveu per abans de l’estiu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li