Un mosso repara un bus de refugiats

0
737

L’autocar, que portava una quarantena d’ucraïnesos a València, es va avariar just abans de creuar la frontera


Un agent dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Jonquera ha reparat un autocar que portava refugiats ucraïnesos i que es va avariar abans de fer nit al poble. Cada setmana, una ONG de València fa viatges amb autocars fins a la frontera d’Ucraïna, on s’ofereix a traslladar refugiats que fugen de la invasió. I els divendres a la nit, abans de reprendre el viatge, els refugiats dormen al pavelló de la Jonquera.

El dispositiu per atendre’ls el formen diversos cossos de la zona, entre els quals hi ha els voluntaris de Protecció Civil, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. El dia 18, però, un dels autobusos, que transportava una quarantena de persones, va tenir problemes mecànics abans de creuar la frontera. A l’altura del Voló, el vehicle va començar a perdre potència —no pujava més amunt dels 40 km/h— i amb penes i treballs el conductor va poder portar-lo fins a la Jonquera.

Entre els qui l’esperaven hi havia un agent de la Jonquera que acabava de fer el canvi de torn i entrava a treballar just aleshores. Quan va adonar-se que l’autocar estava avariat, es va oferir a reparar-lo. De fet, hi entenia de mecànica, perquè abans de ser policia havia treballat de mecànic de camions. A més, sempre que surt de servei amb el cotxe patrulla, porta un kit personal amb eines mecàniques.

El conductor li va donar el vistiplau i l’agent va posar-se a mirar quin problema tenia l’autobús. El va aconseguir reparar en qüestió de mitja hora. Per fer-ho, però, li va caldre una argolla, que un altre agent de la Guàrdia Civil va anar-li a buscar, i que ell mateix va pagar de la seva butxaca.

L’endemà, abans de reiniciar la ruta cap a València, l’empresa d’autocars va enviar un mecànic professional perquè revisés el vehicle. L’home va avalar la reparació feta pel mosso, i l’autobús va poder reprendre el viatge fins a València. Tant l’Ajuntament de la Jonquera com el conductor de l’autobús han fet arribar notes d’agraïment als Mossos.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li