Un mercat on no calen els diners

0
937

En aquests temps d’incertesa econòmica i en què tothom es replanteja els valors eminentment materialistes de la nostra societat, neixen iniciatives que pretenen promoure un esperit d’intercanvi que vagi més enllà de l’estrictament material. Una d’elles és el mercat ‘Muga Muga d’Intercanvi de productes casolans, saber o serveis’. Es tracta d’una trobada que s’ha celebrat ja durant tres edicions -la darrera aquest diumenge passat- que es perllonga durant tota la jornada al centre de Sant Llorenç de la Muga i que vol atraure tota mena de persones que tinguin ganes de donar o rebre coneixements o bescanviar qualsevol bé manofacturat que tinguin per casa.
La idea principal és poder anar al mercat sense la necessitat de diners; dur fins allà joguines, roba, una bicicleta o el que sigui i dedicar el temps a passejar i retrobar-se amb un ritme de vida més pausat que ja sembla enterrat a l’oblit dels temps definitivament. A més, tothom que vulgui compartir coneixements o saviesa està convidat a fer-ho als diversos tallers que es duen a terme.
El projecte és idea de Sarah Marbaise i Yannick Veder, residents en aquella població, i expliquen que s’inspiren en la popular trobada que es fa a Mieres, que ja plenament consolidada al calendari de fires, atrau centenars de persones cada edició. Deu veïns més del poble els ajuden en les tasques organitzatives en què cadascú s’encarrega d’una part del projecte.
La Sarah, però, va un pas més enllà i explica que hi ha una idea d’associacionisme popular, ja sigui intergeneracional o entre veïns, un fet que avui en dia cotitza a la baixa però que cada vegada agafa més volada donats els temps que corren. “Volem Valorar l’individu, les seves capacitats, la importància de cada persona i les diferències de cada un com a complementari de l’altre. Al contrari de la solitud o de la rivalitat, el que volem és unir-nos i utilitzar els nostres dons i passions. En la nostra petita escala, és clar, però ajuntar-nos i gaudir, compartir els nostres sabers, intercanviar el que sabem fer, aprendre i créixer com a individus i com a companys, com a peces del puzle gegantí que és el nostre món!”, explica.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li